Om de huidige en toekomstige groei beter op te vangen, is Van Wijk Transport overgegaan op het gebruik van het TMS van MendriX. De transporteur voerde alles voorheen handmatig in. “Met MendriX gaat dat automatisch”, aldus eigenaar Jan van Wijk.

Van Wijk transport heeft in de afgelopen periode meer werk gekregen. Het transport bedrijf dat gevestigd is in Meeuwen ging daarom op zoek naar een TMS systeem, en kwam uit op MendriX. Van Wijk vergeleek een aantal leveranciers. De doorslag om voor MendriX te kiezen lag hem vooral in de prijs- en kwaliteit verhouding. “Qua functionaliteit is het geweldig. Voorheen voerden we alles handmatig in. Van planning tot facturen. Dat was niet inzichtelijk. We moesten dan echt de papieren in om dingen terugzoeken. Nu druk je op een knop, en zie je gelijk alles terug. Dat scheelt heel veel tijd, en bovendien is het minder foutgevoelig.”

Overzichtelijk TMS

Volgens Van Wijk is het een overzichtelijk TMS-pakket. “Wanneer je inlogt, zie je een stuk of acht tabjes naast elkaar. Een voor de orders, een voor de ritten, en een voor de uitvoer, etcetera. Dat werkt erg prettig. Daarnaast kun je kiezen welke filters je wilt zien. Ook op status. Elk gewenst detail kun je naar voren halen. In order kun je ook meer laad- en losplekken toevoegen. Of je kunt goederen toevoegen en terug halen. Dat alles kan weer aan elkaar gelinkt worden, en dat is heel prettig. Dan is het kwestie van: even een ordertje afmelden, en klaarzetten voor de factuur.”

Van Wijk transport bespaart hiermee al heel veel op tijd, en daarmee ook op kosten. Dit is voor het transportbedrijf niet het belangrijkste. “Dat inzicht dat we hiermee krijgen is wel heel belangrijk. We kunnen nu de omzet per relatie bijhouden, en per auto en chauffeur kunnen we kijken wat dat oplevert. Daarbij kunnen we de omzet afwegen tegen de kosten, en daar kunnen we weer op sturen. Dat is precies wat we willen met MendriX.”

 

 

“Met MendriX krijgen we inzicht en kunnen we echt gaan sturen op KPI’s”

Jan van Wijk

Eigenaar, Van Wijk transport

Fout met de facturen

De samenwerking met deze TMS-aanbieder bevalt Van Wijk dan ook goed. “We hebben ze nog weinig of niet nodig gehad, en de helpdesk nog niet een keer hoeven bellen. In het begin ging het even fout met de facturen. Gelukkig werd dat heel snel opgelost, en bleek juist toen ook dat MendriX van het meedenken is. Er wordt heel goed naar je geluisterd.”

Over Van Wijk Transport

Van Wijk Transport heeft zes vrachtwagens op het wagenpark. Daarmee bedient de transporteur met name klanten in Nederland, België en Duitsland, en af en toe ook klanten in Frankrijk en Groot-Brittannië. De transporteur focust zich op vervoer van bouwmaterialen, zeecontainers en huiftransport. Daarnaast is Van Wijk ook actief in het op- en overslaan van bouwmaterialen. Meer informatie op Vanwijktransport.nl.

 

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden