Als het aan voestalpine Railpro ligt, krijgt MendriX een dikke 10. Zo tevreden is het bedrijf dat gespecialiseerd is in railgerelateerde producten en logistieke diensten over MendriX. Railpro gebruikt MendriX TMS voor automatisering van de planning. Het bedrijf verwerkt 150 orders per dag , verdeeld over 10 chauffeurs. Een volgende stap zal het werken met MendriX Mobile worden.

Waldo Hoogenhout die zich voor Railpro bezig houdt met de planning vertelt dat het bedrijf sinds zes maanden samenwerkt met MendriX. Voordat het Transport Management Systeem werd geïmplementeerd was hij vooral bezig met het overtypen van informatie in een Excel file. “Dankzij MendriX is er nu tijd voor andere dingen. Ik kan mij focussen op het analyseren van de kosten en het berekenen /afwegen van kosten en baten. Wanneer de chauffeurs straks gaan werken met de app, hoef ik niet alles voor ze uit te printen. Zij ontvangen hun planning dan gewoon via MendriX Mobile, en kunnen de orders hiermee ook als gereed melden.”

voestalpine Railpro

Spoed

MendriX TMS zal gekoppeld worden aan SAP, zodat orders die binnenkomen, automatisch doorgesluisd worden naar MendriX. Hoogenhout geeft aan daarover zeer positief te zijn. “Het is een wereld van verschil. De planning verandert gemiddeld vier keer per dag. De hele dag hebben we te maken met veel spoed- en ad hoc opdrachten. Dat is vrij normaal in ‘onze wereld’: Railpro levert diverse producten die in en naast het spoor worden toegepast. Gelukkig is het heel gemakkelijk om de planning aan te passen in dit systeem. Wijzigingen worden automatisch en direct naar de chauffeurs verzonden.”

Doorslag

Voor hem en zijn collega’s was het feit dat de planning zo bewerkelijk is ook de reden om voor MendriX te kiezen. Toen het bedrijf meer dan een half jaar geleden op zoek ging naar een automatiseringsoplossing, vergeleek het bedrijf verschillende aanbieders. Het gebruiksgemak van MendriX TMS gaf de doorslag. Hoogenhout vertelt: “Ik ben een halve dag aan het leren geweest. Toen begreep ik alles. Dat gaat nogal eens anders met nieuwe systemen. Bovendien kun je het systeem inrichten zoals je zelf wilt, met bijvoorbeeld eigen verpakkingseenheden, eigen adressen, enzovoorts. Dat is super gemakkelijk.”

Sinds kort heeft Railpro ook een webshop geopend: railpro.online. “Voor afnemers is dat even wennen, maar al snel bemerken ze ook het voordeel hiervan. Op termijn is het de bedoeling dat alle orders online binnen komen. Een order bestaat vaak uit meerdere producten, en soms zijn er meerdere orders op één adres. Het is dan best een uitdaging om zo efficiënt mogelijk in te plannen op een adres. Met behulp van MendriX TMS willen we dat dan clusteren”, aldus Hoogenhout. Hij is erg te spreken over de samenwerking met MendriX. “Vanaf het begin gaat het heel goed, mede omdat de communicatie ook heel soepel verloopt.”

voestalpine Railpro

Over voestalpine Railpro

Railpro is gespecialiseerd in railgerelateerde producten en logistieke diensten en concepten. Dit krijgt vorm in het SLS-concept (supply, logistics & services). Het bedrijf verwerkt gemiddeld 150 orders per dag. Meer informatie: voestalpine.com/railpro

Wilt u zich ook focussen op de hoofdzaken?

voestalpine Railpro kan zich dankzij MendriX focussen op waar het om gaat, namelijk het analyseren van de kosten en het berekenen /afwegen van kosten en baten. Wilt u dat ook? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden, en samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw uitdagingen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden