Veilig werken

Veilig werken, wij helpen je in deze uitdagende tijden!

Nederland is in de ban van de corona crisis. Voor velen ligt werk nagenoeg stil, maar in de logistieke keten wordt ook volop doorgewerkt. Ook voor al die mensen geldt dat veiligheid en veilig werken cruciaal is.

corona

Om als klant van MendriX je daarbij te helpen kun je nu gratis gebruik maken van onze module “Afspraken tijden”. Dit voor de periode dat de huidige corona maatregelen van kracht zijn.

veilig werken

Wij zijn van mening dat onze afspraken module een nuttige aanvulling is in deze hectische tijden, waarin veilig werken top prioriteit is. Wij stellen deze module voor alle klanten van MendriX gratis ter beschikking, zolang de corona maatregelen van kracht zijn en zullen aanvragen op volgorde behandelen in een poging jullie hiermee snel op weg te helpen.

Transport blijft cruciaal

Transport is één van de vitale processen in Nederland. Niet alleen de voedseldistributie en -productie ondersteuning maar ook het transport van medische en bijvoorbeeld beschermingsproducten is cruciaal.

De Nederlandse overheid dringt aan op “Social Distancing” door binnenblijven, thuiswerken enz waarbij er minimaal 1,5 meter afstand blijft tussen mensen onderling wanneer we toch in elkaars nabijheid moeten zijn. Naast de sociale aanpassing wordt er geprobeerd de economische motor van Nederland zo goed mogelijk aan de gang te houden. Transport en distributie zijn essentieel, ook in deze corona tijd.

Wat kunnen wij doen om jullie te helpen om je zo snel mogelijk aan te passen aan deze gewijzigde omstandigheden? Op deze pagina vind je onze eerste ideeën maar neem gerust contact op als je zelf aandachtspunten voor ons hebt.

Papierloos werken, veilig werken

Papiergeld wordt niet voor niets op steeds meer plekken in de ban gedaan. Het vraagt dichtbij zijn, geeft aanraking bij de overdracht en mogelijk overleeft het virus korter of langer op het papier zelf. Wanneer je met MendriX Mobile werkt zou het uitwisselen van ritlijsten niet meer nodig hoeven zijn. Mocht je niet alle informatie in de app zien die een chauffeur nodig heeft, stuur dan een mail met het probleem naar wiki@mendrix.nl. We laten je weten of het makkelijk op te lossen is of niet. Natuurlijk kun je ook even kijken naar de antwoorden op veel gestelde vragen of onze wiki raadplegen

Werken zonder handtekening is veilig werken

Ga in overleg met je opdrachtgevers of het tekenen van bijvoorbeeld pakbonnen, vrachtbrieven enz op dit moment noodzakelijk is. Probeer samen creatief te zijn. Is een foto van een tevreden klant naast de zending met zijn duim omhoog niet net zo goed voor nu. Als dat kan zet dan de verplichting van de handtekening in MendriX Mobile uit. Regel ook dat de chauffeur helemaal niet langs het handtekeningen scherm komt bij het afronden van zijn taak. Dan komt hij ook niet in de verleiding. Weet je niet hoe het moet. Mail naar wiki@mendrix.nl en we proberen je te helpen.

veilig werken

Onvriendelijke behandeling van chauffeurs

Wij horen verhalen over chauffeurs die onvriendelijk worden behandeld op de plekken waar zij moeten lossen. Helaas kunnen we aan dat gedrag niets doen. Wel kunnen we met heel duidelijk opgemaakte mails, in je eigen huisstijl, je ontvangers zo goed mogelijk informeren. Hierin kun je ook duidelijk iets zeggen over de Corona maatregelen die je neemt binnen jouw bedrijf. Hoe beter, transparanter, duidelijker en aantrekkelijker de communicatie, hoe minder onvrede bij de ontvangers en hopelijk dan toch iets meer begrip.

Drukte op de planning

Iedereen wil genieten van het voorjaar maar zit gedwongen binnen. De Nederlandse regering stelt een kolossaal financieel pakket samen om de economie te laten doordraaien. De thuiszitter leeft zo goed mogelijk door en doet steeds meer online zijn aankopen. Gelukkig zien een flink aantal bedrijven de effecten van deze aantrekkende verkopen. Nadeel hiervan is de oplopende bezorgtijden. Hoe aantrekkelijker je deze communiceert met je ontvangers hoe beter. Heb je de MendriX afspraken modulen zorg dan dat deze goed is ingericht zodat je ontvangers prettig naar een wat later levermoment kan krijgen. Weet je niet hoe het werkt, mail dan even naar wiki@mendrix.nl. Wij weten het wel.  

Wat kunnen wij nog meer doen?

Wij weten dat voor een aantal bedrijven het werk sterk reduceert en meerdere bedrijven zien het werk volledig stilvallen. Er zijn er ook die het werk niet weggereden krijgt. Wij kunnen de markt en het virus helaas niet veranderen en alleen maar oproepen tot zoveel mogelijk samenwerking.

Wel kunnen we jullie helpen om naar de nieuwste MendriX versie te komen. Daarbij staan wij voor jullie klaar mochten er onverhoopt hierbij problemen ontstaan. Door gebruik te maken van de nieuwste versie, hebben jullie de beschikking over de nieuwste tools.

Wij zijn van mening dat onze afspraken module een nuttige aanvulling is in deze hectische tijden. Wij stellen deze module voor alle klanten van MendriX tot 1 juni 2020 gratis ter beschikking en zullen aanvragen op volgorde behandelen in een poging jullie hiermee snel op weg te helpen.

hoe kunnen we je helpen

Eén verzoek van ons

Ons team is lean en mean wat wil zeggen dat wij ons nooit vervelen. Onze consultants zijn erg druk om iedereen verder te helpen waar nodig. Gebruik ons afspraken aanbod alleen als je denkt dat het echt nut heeft voor jou en niet om het zomaar even te proberen. Op deze manier komen wij samen door deze periode heen.

Heb je vragen, opmerkingen wil je gewoon wat van je laten horen?

Blijf gezond doe voorzichtig en laat transport blijven draaien.Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden