VDL Koeriers, een van de belangrijkste pioniers van MendriX, test momenteel de beta versie van MendriX TMS. Sinds kort maakt de koeriersdienst ook gebruik van Bing Maps EU, een van de vele opties binnen MendriX Transport Management Software.

“Bing Maps in MendriX TMS is voor ons een ideale uitvinding”

Met de module Bing Maps kunnen in MendriX aan de hand van laad- en losadressen automatisch de benodigde kilometers en uren worden berekend. De module is een van de opties binnen MendriX TMS, naast de optimalisatiemogelijkheden die MendriX biedt met MendriX EU kaarten en de Postcode module. Voor VDL Koeriers bleek Bing Maps de beste optie.

Thorwald van Zelm van VDL Koeriers ziet de module als een ideale uitbreiding. Hij berekende de kilometers voorheen in Google op een apart scherm. “Dan moest ik het adres opnieuw intypen. Met Bing Maps druk ik op een knop en kan ik gelijk ook de route bekijken. Zelfs met de actuele verkeersinformatie daarbij, waardoor ik ervoor zorg dat mijn chauffeurs de files vermijden Dit werkt dus veel sneller. Bovendien klopt de informatie. Erg belangrijk, want de klant is tegenwoordig een stuk wijzer en rekent mee met de kilometers die je in rekening brengt.”

Volwassen TMS

Het koeriersbedrijf, dat al een decennium samenwerkt met TMS-aanbieder MendriX, heeft een klantenbestand van zo’n 300 klanten, waarvan 30 tot 40 vaste klanten. Met 20 tot 25 wagens bedient het bedrijf dagelijks 10 tot 15 klanten. Volgens Van Zelm van VDL Koeriers kan een volwassen koeriersbedrijf niet zonder een volwassen TMS als dat van MendriX. “We zijn met elkaar vergroeid”, zegt hij.

Meest uitgebreide TMS pakket

“MendriX is het meest uitgebreide pakket. Zoiets heb je als bedrijf echt nodig. Voor het overzicht, om inzicht te krijgen in de kosten, en ook het factureren gaat een stuk gemakkelijker.” VDL Koeriers maakt sinds twee jaar gebruik van de mogelijkheid tot digitaal factureren. Ook dit heeft het bedrijf al veel opgeleverd. Met name tijdswinst.

Van Zelm geeft aan dat VDL vooral heeft kunnen besparen dankzij de functionaliteit die het mogelijk maakt dat klanten online hun orders invoeren. Ruim 20 van de ongeveer 35 vaste klanten maken hier inmiddels gebruik van. “Dat zijn vooral de grote klanten”, aldus Van Zelm. “Zij zijn er erg blij mee. Wij ook! Het scheelt veel tijd en kosten, doordat we de gegevens niet meer zelf hoeven in te voeren, en er veel minder telefoonverkeer nodig is.” Ook de samenwerking met MendriX bevalt goed. “Ik word altijd snel en deskundig geholpen”, aldus Van Zelm. “MendriX heeft bekwame mensen op de helpdesk.

Over VDL Koeriers

VDL koeriers bestaat inmiddels ruim 20 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig zelfstandig koeriersbedrijf met een uitgebreid wagenpark. Het koeriersbedrijf verzorgt voor diverse klanten zendingen tot 500 kg nationaal en internationaal. Dankzij de uitgebreide expertise kan het bedrijf 24/7 een complete logistieke oplossing aanbieden. Het bedrijf werkt samen met MendriX sinds 2006. Voor meer informatie, ga naar de website van VDL Koeriers.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden