• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


TMS

Software die gewoon werkt

Met MendriX TMS heeft u de meest complete software voor transport en koerier in handen. Op kantoor én onderweg.  Wij zijn continu bezig onze software te verbeteren en aan te vullen met nieuwe functionaliteit. Dit in lijn met de vragen vanuit onze klanten en ontwikkelingen in de markt en in wet- en regelgeving. Onderstaand een actueel overzicht van de laatste ontwikkelingen. Heeft u vragen stuur dan een mail naar wiki@mendrix.nl

Nieuw en beschikbaar

Sneller plannen door automatisch plannen kan nu ook op administratie en klant.

Met automatisch plannen kan je nieuwe taken van nieuwe orders volautomatisch plannen op chauffeurs en/of ritten. Dit door je door “business rules” te maken op postcodegebieden, landen, producten of zelfs op taaktypes zoals laden en lossen.

Stel nu dat je met een deel van je klanten speciale leverafspraken hebt, dan kan je nu “business rules” zelfs aanmaken die alleen gelden voor juist die klanten. 

Automatisch Plannen
Heb je meerdere bedrijven die je plant met MendriX dan kan je nu ook voor iedere administratie eigen “business rules” maken.

Steeds fijnmaziger automatisch plannen met MendriX betekent minder onnodig werk op de planning.  

Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie 2020.1.11

Vooroplopen met MendriX Automatische Updates.

Om van je IT een productiefactor van betekenis te maken moet je erin investeren. Je moet kennis op doen, processen implementeren en vervolgens evalueren om daarna net zo makkelijk de volgende verbeterslag te starten. Een continu proces waarin je geen tijd wil verliezen aan achter de feiten aanlopen. Met automatisch updaten beschik je zonder omkijken altijd over de laatste MendriX versie.

Automatisch updaten

Natuurlijk maken we een backup en natuurlijk zorgen wij ervoor dat we onze nieuwe features in kleine stapjes releasen zodat jij er baat bij hebt en zelden tot nooit een probleem zal ervaren. Vraag onze sales naar alle voordelen van deze functionaliteit voor jou. Check met onze consultants hoe dit in te richten.

Vooroplopen met MendriX.

V.a. versie: 2020.2.4

Meer grip op toeslagberekening parttimers en oproepkrachten met werkuren volgens TLN.

Loonkosten zijn het belangrijkste als kostencomponent in het wegvervoer. Uw chauffeurs zijn dat ook. Zij kijken naar de CAO bij TLN. U kijkt naar de CAO bij TLN. Wij doen dat ook en hebben daarom verbeteringen aangebracht in ons standaardrapport Samenvatting voor de salarisadministratie.

Loonkosten

Voor parttime medewerkers vermelden we het verschil tussen contracturen en 40 uur onder de kolom 100% meer-uren. Alles boven de 40 uur vermelden we voortaan onder de kolom 130% meer-uren. Voor oproepkrachten vermelden we alle gemaakte uren onder de 100% meer-uren tot 8 uur per dag. Alle gemaakte uren boven de 8 uur per dag vermelden we onder de 130% meer-uren.

Verlaging van kosten, verhoging van marges met MendriX.

V.a. versie: 2020.1.13

Schuif de gewenst datum voor veel taken in één keer naar een nieuwe datum.

Zomaar een voorbeeld uit de praktijk. Je hebt orders die je tussen nu en een week verder mag leveren. Natuurlijk kan je de gewenst van en tot vullen met nu tot een datum over een week en dan steeds alle taken voor een week op je scherm zetten. Soms zie je dan te veel. Soms wil je gewoon makkelijk in één keer een hele rij taken op een bepaalde dag zetten.

Gebruik Herplan datum om in één keer de door jou geselecteerde taken op een nieuwe datum te zetten om zo die taken mee te nemen naar een nieuwe plan dag.
Herplan datum
Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie: 2020.1.16

Snel je originele én je “Afspraak” tijden zien in Ritten.

Uiteraard gebruik je al de Afspraaktijden functionaliteit binnen MendriX TMS om het tijdsvenster voor de ontvanger steeds kleiner te maken voordat je dit gaat communiceren. Je optimalisatie houdt er daarna zelfs rekening mee. (Gebruik je het nog niet? Zet dan snel je MendriX consultant aan het werk om je dit uit te leggen of lees zelf.) 

Nu je zeker afspraaktijden gebruikt, wil je dit natuurlijk snel kunnen zien in het planscherm. Dat kan met een “mouse-over” op de gewenst tijd.

Afspraak Ritten

Minder klikken is sneller werken.

V.a. versie: 2020.1.2

Document scannen onthoudt nu de keuzes die je maakt om sneller te kunnen werken.

Je digitale archief bijhouden in MendriX kan je veel tijd schelen. Het zit bijna overal. Bij je orders, je facturen, je uitvoerders, je wagenpark, je relaties. Waar eigenlijk niet? Met scannen kan je documenten zoals inkoopfacturen, contracten, schadepapieren noem het maar op snel digitaliseren.

MendriX onthoudt nu je scankeuzes zodat je sneller door kan werken en vooral niet steeds hetzelfde hoeft in te vullen.

Document Scannen

Makkelijker en fijner werken met MendriX. 

V.a. versie: 2019.4.41

Herkenbare e-mail met logo’s en kleuren beschikbaar in alle MendriX versies.

Vergroot de herkenbaarheid met logo’s en kleuren in e-mails verstuurd met MendriX. Communiceer met opdrachtgevers of ontvangers in 1 of meerdere huisstijlen. Dit komt professioneler over en draagt bij aan de herkenbaarheid van het transportbedrijf of de opdrachtgever.

Daarnaast past deze functionaliteit bij een tijd waarin mensen hun mail op de telefoon bekijken. Doordat de mails in HTML in combinatie met CSS zijn opgemaakt zijn deze beter leesbaar op verschillende beeldschermen of mobiele toestellen.

Opgemaakt e-mail

Is binnen de onderneming geen kennis beschikbaar over HTML en CSS maar is de behoefte er wel om gebruik te maken van deze vorm van communicatie? Neem contact op met onze consultants voor een HTML template op maat.

V.a. versie: 2020.1.42

Actief sturen op de kosten van MendriX Mobile app gebruik!

Controleren of er nog ruimte is binnen je mobiele MendriX app bundel?

Binnen MendriX TMS is altijd het piekverbruik van de mobiele apps te zien. Hierdoor weet je zelf welke ruimte er nog is om extra chauffeurs ‘mobiel’ aan te haken op hét TMS. Zonder onnodige extra kosten in die maand.

Grafiek Mobiel Dataverbruik

Kijk in MendriX bij: Bestand/Geavanceerd/Hulpprogramma’s/Verbruik MendriX Mobile, check je bundel en je factuur. Bel je sales als je verbruik omhoog of omlaag moet worden bijgesteld.

V.a. versie: 2020.1.2

Hier wordt aan gewerkt

Retourlogistiek efficiënter, met minder CO2 en ondersteunend voor een circulaire economie met MendriX

Invloed op het retourbeleid van jouw opdrachtgevers hebben we niet en het beïnvloeden van de retour voorkeuren van jouw ontvangers is ook niet altijd eenvoudig. Wel kunnen we het retour proces zo efficiënt en makkelijk mogelijk maken voor jouw ontvangers, jouw chauffeurs en jouw facturatie.
Retourlogistiek met MendriX
Daarom werken wij aan retouren via MendriX Mobile. Scan met MendriX Mobile zowel bekende als onbekende barcodes aan de deur of op het dock en MendriX TMS zorgt  automatisch voor het bijwerken of creëren van nieuw orders.

V.a. versie: onbekend

Laat je Groeneveld/Vehco/AddSecure Boordcomputer beter renderen door de koppeling met MendriX.

Ieder IT onderdeel in jouw bedrijf moet het hoogst mogelijke rendement behalen. Door onderdelen te koppelen ga je van 1+1=2 naar 1+1=3. De Groeneveld/Vehco/AddSecure boordcomputer koppeling zorgt voor een naadloze taakuitwisseling van planning naar auto en terug.

Groeneveld Vehco AddSecure

Met onze nieuwste koppeling vergroten wij onze MendriX wereld en daarmee die van jou.

FMS met MendriX.

V.a. versie: onbekend

Geen tijd meer verliezen aan ontvangers bellen voor een afspraak.

Eerst maak je een planning van je ideale routes en dan moet je gaan bellen om je afspraken te bevestigen. Een tijdrovende en vaak frustrerende klus. Mensen zijn niet bereikbaar of weten het nog even niet.

Straks stuur je in bulk een aantrekkelijke mail naar de ontvangers met een knop waarmee ze hun afspraak online kunnen bevestigen. Het “handsake” icoon laat je in de ritplanning makkelijk zien wie wel en wie niet hebben bevestigd.
Afspraak Bevestigen
Verminder je telefoonverkeer en krijg meer gedaan. Goed voor je werkplezier en voor je marges.  

V.a. versie: onbekend

Automatisch bestanden klaarzetten bij verandering van taakstatus.

De opdrachtgever, WMS, ERP automatisch laten weten dat een taak gepland is, wanneer en in welke rit. Dit kan binnenkort.

Het connector framework van MendriX TMS wordt steeds uitgebreider. Taak van voorgepland naar bezig? Zet een XML file met de plandatum, rit en stopnummer klaar voor het WMS,ERP, Webshop of welk systeem dan ook..
Connector Framework

Denk nu vast na over welke mogelijkheden er nog meer zullen zijn met deze toevoeging aan de automatische gebeurtenissen binnen MendriX. Meer weten over wat er nu al kan met het connector framework? Neem contact op met onze consultants.

V.a. versie: onbekend

Versneld en verbeterd zoeken in MendriX Orders

Zoeken op adressen van tussenliggende taken en bijvoorbeeld op delen van barcodes kan met het vernieuwde tekst zoeken in orders.

Het is niet alleen makkelijker maar wij hopen ook tot 10 keer zo snel. Een goede reden om deze pagina in de gaten te houden en snel een update te doen als de nieuwe functionaliteit beschikbaar komt.

Beter zoeken in orders

V.a. versie: onbekend

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden