TMS

Software die gewoon werkt

Met MendriX TMS heeft u de meest complete software voor transport en koerier in handen. Op kantoor én onderweg.  Wij zijn continu bezig onze software te verbeteren en aan te vullen met nieuwe functionaliteit. Dit in lijn met de vragen vanuit onze klanten en ontwikkelingen in de markt en in wet- en regelgeving. Onderstaand een actueel overzicht van de laatste ontwikkelingen. Heeft u vragen stuur dan een mail naar wiki@mendrix.nl

Nieuw en beschikbaar

ETA op basis van laatst bekende GPS positie

Wanneer je gebruik maakt van MendriX Mobile dan kun je vanaf nu ook deze GPS posities tonen op de PTV kaart en binnen het MendriX planbord zichtbaar maken.

Dit biedt onder andere de volgende mogelijkheden.

  • Live GPS posities van alle voertuigen die een rit aan het uitvoeren zijn.
  • Zien waar de chauffeur zit binnen zijn route, welk stuk al is afgelegd en welk stuk nog niet.
  • Doordat het TMS automatisch de tijd tot de eerstvolgende stop berekent (ETA), kan gesignaleerd worden of deze stop op tijd binnen de gestelde tijdvensters of afspraaktijden wordt uitgevoerd.
  • Bij files, of andere vertraging onderweg, wordt de verwachtte aankomsttijd automatisch bijgewerkt. Voorheen werden ETA’s altijd berekend bij afronding van een stop, nu dus ook onderweg naar een stop.
  • Tijdens het uitrekenen van de ETA wordt er rekening gehouden met de ingestelde handelingstijd op de taak.
  • Afhankelijk van de ETA kunnen live gebeurtenissen worden afgevuurd, zoals de ontvanger waarschuwen, pop-up voor planner, etc.
  • Op deze wijze kan de planner pro actief reageren, want hij kan al actie ondernemen terwijl de chauffeur nog onderweg is.
  • Het is niet altijd meer nodig om 2 kaarten open te hebben: de PTV kaart voor de lopende en toekomstige ritten, en de Intellicom kaart voor de actuele GPS posities.

Taalselectie op inlogscherm MendriX
Naast de meertaligheid van het klantenportaal World Link en MendriX Mobile is ook MendriX TMS nu beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Elke MendriX gebruiker kan bij het inloggen individueel zijn taal kiezen, dus één MendriX, meerdere taalopties. Deze functionaliteit biedt daarmee meer mogelijkheden voor MendriX klanten met buitenlandse vestigingen.

Geef partners inzicht in de voor hun beschikbare capaciteit

Orders op basis van de beschikbare capaciteit zorgen voor minder stress op de planning en in de uitvoering. Daarnaast zorgt het voor transparantie naar jouw opdrachtgever. 

MendriX maakt het mogelijk om de beschikbare capaciteit te delen via Custom Link. Opdrachtgevers kunnen de gereserveerde capaciteit opvragen en de teruggekoppelde informatie gebruiken tijdens het aanmaken van orders.

V.a. versie 2020.4

Zendingen traceerbaar maken voor logistieke ketenpartners middels configureerbare barcodereeksen

 In MendriX TMS is het mogelijk om barcodereeksen te configureren welke naadloos aansluiten op de specifieke wensen van ketenpartners. Denk hierbij aan SSCC barcodes.

Voorheen konden deze barcodereeksen alleen configureert worden in het TMS voor uitvoerende ketenpartners (uitvoerders). Denk hierbij aan netwerken welke een specifieke reeks afdwingen zoals GLS en DPD.

Middels de laatste toevoeging is er ook een reeks in te stellen als standaard barcode voor alle zendingen. Op deze manier kan een vervoerder nog beter de rol vervullen van een uitvoerende ketenpartner. Naast een prefix en het aantal posities is er ook een checksum in de vorm van Modulo10 in te stellen.

V.a. versie 2020.4

Foto’s direct delen per mail zonder tussenkomst van planner

Maken jouw chauffeurs foto’s middels MendriX Mobile en moeten deze per mail gedeeld worden met opdrachtgevers of andere belanghebbenden? Dan hebben we goed nieuws!

Het is voortaan mogelijk om automatisch bestanden uit het MendriX orderdossier toe te voegen aan e-mails welke verstuurd worden via MendriX TMS.

Aangezien het maken van foto’s of scannen van documenten belangrijke bewijzen zijn van de geregistreerde taakafronding, willen opdrachtgevers deze graag ontvangen. Als planner wil je niet bezig zijn met deze administratieve handelingen. Nadat MendriX TMS op de juiste manier is ingericht, gebeurt alles vanzelf en volledig geautomatiseerd op het moment dat jij dat wilt.

V.a. versie 2020.4

Kwalitatieve communicatie via Track & Trace

In verbinding komen en blijven met ontvangers is steeds belangrijker aan het worden. De kwaliteit van de getoonde informatie is daarnaast ook van essentieel belang.

De Track & Trace pagina van MendriX laat voortaan geen tijdsvensters meer zien zodra de levering ongepland is. Er kan vaak nog van alles veranderen tijdens het plannen voordat er tijdsvensters gecommuniceerd mogen worden.

Deze toevoeging in MendriX voorkomt vragen en onduidelijkheden van de ontvanger welke kunnen leiden tot extra communicatie en frustratie. Dit wilde je juist voorkomen door gebruik te maken van onze uitgebreide Track & Trace pagina.

V.a. versie 2020.4

Ritten met taken naar de Data2Track Drivers App

MendriX heeft naast MendriX Mobile de mogelijkheid om te koppelen met een compleet arsenaal aan externe boordcomputers. Onlangs hebben wij hier de Drivers App van Data2Track aan toegevoegd.

Wanneer de Drivers App gebruikt wordt kan deze via MendriX geplande ritten met taken ontvangen. Middels de Drivers App kan de chauffeur de ritten en bijhorende taken afronden en zo afrondingsgegevens versturen naar MendriX. De ritten en taken worden aan de hand van de terugkoppeling automatisch afgerond in MendriX.

Naast het versturen van afrondingsgegevens is het ook mogelijk om foto’s te maken met de Drivers App. Deze foto’s worden door MendriX verwerkt en in het bijhorende orderdossier geplaatst.

V.a. versie 2020.4

Automatisch prijzen op basis van soort werkzaamheden en/of uitzonderingen op adresniveau

Op zoek naar een oplossing voor het automatisch laten berekenen van toeslagen voor geregistreerde retourzendingen? Of misschien wel een automatische toeslag wanneer een afleverpoging is mislukt.

Het liefst willen we dat alle orders automatisch geprijsd worden, ook wanneer er bijzonderheden en uitzonderingen zijn.

In deze release doet MendriX opnieuw een waardevolle toevoeging op het gebied van automatisch beprijzen van orders. Middels het artikeltype ‘TKN’ kunnen filters op taaktype of probleemstatus worden toegevoegd. Combineren van de twee filters is ook mogelijk.

V.a. versie 2020.4

Nog beter beprijzen dankzij artikelgroepen met regels

MendriX was altijd al flexibel op het gebied van het beprijzen van orders middels uitgebreide producten en artikelen. Deze flexibiliteit is verder vergroot door het toevoegen van artikelgroepen. 

Nadat een selectie van artikelen in een verkoopproduct gegroepeerd is, is het mogelijk om extra intelligentie toe te passen op deze artikelen. Op dit moment zijn er twee regeltypen beschikbaar welke direct gebruikt kunnen worden.

1. Reken alleen het hoogst berekende artikel uit de artikelgroep door aan de opdrachtgever
2. Bereken een starttarief door op basis van het extra tarief voor het eerst geraakte artikel binnen een artikelgroep 

V.a. versie 2020.4 

De oplossing voor hoofdrelaties, subrelaties en het factureren van deze klanten

Werkt jouw organisatie voor meerdere opdrachtgevers welke voor de facturatie eigenlijk één opdrachtgever is? Dan hebben we goed nieuws!

In MendriX TMS is het nu mogelijk om jouw opdrachtgevers te groeperen en vervolgens één opdrachtgever aan te wijzen als hoofdrelatie. Alle relaties binnen de groep krijgen vervolgens ook automatisch de tarief afwijkingen van de hoofdrelatie toebedeeld.

De relaties in een groep krijgen nog steeds hun afzonderlijke orders inclusief planning, echter de factuur aan het eind van een periode zal gericht zijn aan de hoofdrelatie.


V.a. versie 2020.4

Strakker sturen op emballage in de praktijk

Emballage=Geld.  Sturen op zoiets belangrijks achteraf met een papieren administratie is te laat. Altijd zicht bij de chauffeur op het juiste saldo zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Het klant emballage saldo kan nu zichtbaar gemaakt worden bij de taak/stop op MendriX Mobile.
De chauffeur kan dit gelijk laten zien en zo de juiste afwikkeling stimuleren.

Verlaging van kosten, verhoging van marges met MendriX.

V.a. versie 2020.3

Bij herplannen kan je nu juist WEL of juist NIET automatische planregels toepassen

Soms wil je gewoon makkelijk in één keer een hele rij taken op een bepaalde dag zetten. Gebruik dan Herplan datum om in één keer de door jou geselecteerde taken op een nieuwe datum te zetten om zo die taken mee te nemen naar een nieuwe plan dag.

Voordat je nu gelijk gaat klikken stel jezelf dan nog één vraag. Wil je dat automatisch plannen van MendriX zijn werkt doet en de taken opnieuw in nieuwe ritten zet? Of juist liever niet omdat je de planning van de komende dagen al in de steigers hebt staan.

Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie 2020.

Temperatuur en meer naar Rietveld Efficio Boordcomputer

De Rietveld Efficio boordcomputer koppeling zorgt voor een naadloze taakuitwisseling van planning naar auto en terug. Als iets goed bevalt dan werk je er meer mee en stel je er steeds hogere eisen aan. Laat je niet afschrikken door een stukje IT-development en help ons samen met jou bestaande koppelingen uit te breiden zodat ze steeds beter worden en je er meer uit haalt.

Vandaar nu Diversen en Temperatuur automatisch van je MendriX TMS naar jouw chauffeur op de auto.

FMS met MendriX.

V.a. versie 2020.3

English; Global World, Global Data, Global Data Exchange, MendriX Thé TMS

MendriX kon je al enige tijd op Engels of Nederlands zetten maar echt makkelijk was anders. Een plaatje zegt in dit geval alles.

Ritstatus automatisch communiceren naar anderen….

De kracht va integratie niet alleen binnen de MendriX oplossingen maar ook met de wereld daarom heen wordt vaak onderschat. ERP’s, Webshops en planoplossingen maken samen een geheel wat sterker is dan de som der delen. Bij MendriX sluiten we je niet op, maar vergroten we je wereld.

Je wil niet alleen op orders en op taken automatisch communiceren maar mogelijk ook op ritniveau. Daarom hebben we het Connector Framework nu uitgebreid met een gebeurtenis voor start en einde rit.

Koppelen met MendriX

V.a. versie 2020.3

Planoplossingen integreren met MendriX geen probleem

Zeker vinden wij het leuk als je plant met MendriX of met PTV maar we begrijpen het ook als je goede redenen hebt om een andere keuze te maken. Start van de planning in je ERP voor een gestroomlijnde productie of soepele order pick? Plannen met TRACC of een ander pakket?

Nu kan je niet alleen de rit aanmaken via de MendriX Custom Link koppeling maar je kan ook voertuig, chauffeur en rit notities meegeven.

Laat je niet opsluiten in oplossingen maar kies altijd voor integratie van de componenten die het beste voor jou werken. We helpen je graag kiezen en koppelen.

Koppelen met MendriX

V.a. versie 2020.3

De meest geavanceerde Track & Trace voor opdrachtgevers!

Uiteraard ken je de nieuwe Track & Trace van MendriX waarin je aantallen stops voor die van jou kan zien. Waar je de bezorger op de kaart ziet rijden. Dat het je mogelijk maakt om zelf nog even een instructie voor de chauffeur toe te voegen. Wat je kan uitbreiden met het maken van afspraken enz enz.  

Maar waarom dat alleen beschikbaar maken voor je ontvanger en niet voor je opdrachtgever? Met 1 klik dezelfde beleving bij jouw klant, bij hun klantenservice.

Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie 2020.3

Retourlogistiek efficiënter, met minder CO2 en ondersteunend voor een circulaire economie met MendriX

Invloed op het retourbeleid van jouw opdrachtgevers hebben we niet en het beïnvloeden van de retour voorkeuren van jouw ontvangers is ook niet altijd eenvoudig. Wel kunnen we het retour proces zo efficiënt en makkelijk mogelijk maken voor jouw ontvangers, jouw chauffeurs en jouw facturatie.Scan zowel bekende als onbekende barcodes bij en registreer ze als retour. Zijn ze bekend dan voegen we de retourtaak automatisch toe aan de oorspronkelijke order. Transparanter kunnen we het niet maken. Kennen we de barcode niet dan maken we een nieuwe order. Het sluiten van de keten en het bewaken van je opbrengsten.

MendriX, Dé Retour Expert

V.a. versie 2020.3

Doorleveringen automatisch in dezelfde rit plannen

Natuurlijk gebruik je automatisch plannen (automatische uitvoerders) om zonder handmatige inspanning taken uit orders in de juiste ritten te laten vallen. Zo zie je immers je verzorgingsgebieden minuut na minuut vollopen. Bij voorhalen en next day leveren viel je laadtaak keurig in rit A en je lostaak de volgende dag in Rit B. Helaas werkte dat bij doorleveringen net zo.

Dat hebben wij opgelost voor je. Het plankenmerk Doorlevering, in te stellen in de stam of via je producten wordt nu ook door automatisch plannen gerespecteerd. Dus automatisch beide taken in dezelfde rit.

Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie 2020.3

Onbekende colli vanaf het laden “barcode” traceerbaar maken

Je weet dat je ergens moet laden maar je hebt nog geen idee wat precies. Lastig. Zeker als je klant wel volledige traceerbaarheid van de goederen wil hebben. Nu is er een oplossing met MendriX Mobile waarbij je eenvoudig de barcode van de “onbekende” collo scant en daarna besluit of je deze als retour wilt meenemen of als nieuwe collo op een order.

Hiermee ben je van af het laden in control op de tot dan toe onbekende bak, pallet of wat dan ook. Scannen in de hele keten tot en met het lossen is geen enkel probleem meer. Nooit meer een niet getraceerde lading. Weet je chauffeur soms de order niet dan informeren we gewoon de planner.

MendriX, Dé Retour Expert

V.a. versie 2020.3

Sneller plannen door automatisch plannen kan nu ook op administratie en klant.

Met automatisch plannen kan je nieuwe taken van nieuwe orders volautomatisch plannen op chauffeurs en/of ritten. Dit door je door “business rules” te maken op postcodegebieden, landen, producten of zelfs op taaktypes zoals laden en lossen.

Stel nu dat je met een deel van je klanten speciale leverafspraken hebt, dan kan je nu “business rules” zelfs aanmaken die alleen gelden voor juist die klanten. 

Automatisch Plannen
Heb je meerdere bedrijven die je plant met MendriX dan kan je nu ook voor iedere administratie eigen “business rules” maken.

Steeds fijnmaziger automatisch plannen met MendriX betekent minder onnodig werk op de planning.  

Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie 2020.1.11

Vooroplopen met MendriX Automatische Updates.

Om van je IT een productiefactor van betekenis te maken moet je erin investeren. Je moet kennis op doen, processen implementeren en vervolgens evalueren om daarna net zo makkelijk de volgende verbeterslag te starten. Een continu proces waarin je geen tijd wil verliezen aan achter de feiten aanlopen. Met automatisch updaten beschik je zonder omkijken altijd over de laatste MendriX versie.

Automatisch updaten

Natuurlijk maken we een backup en natuurlijk zorgen wij ervoor dat we onze nieuwe features in kleine stapjes releasen zodat jij er baat bij hebt en zelden tot nooit een probleem zal ervaren. Vraag onze sales naar alle voordelen van deze functionaliteit voor jou. Check met onze consultants hoe dit in te richten.

Vooroplopen met MendriX.

V.a. versie: 2020.2.4

Meer grip op toeslagberekening parttimers en oproepkrachten met werkuren volgens TLN.

Loonkosten zijn het belangrijkste als kostencomponent in het wegvervoer. Uw chauffeurs zijn dat ook. Zij kijken naar de CAO bij TLN. U kijkt naar de CAO bij TLN. Wij doen dat ook en hebben daarom verbeteringen aangebracht in ons standaardrapport Samenvatting voor de salarisadministratie.

Loonkosten

Voor parttime medewerkers vermelden we het verschil tussen contracturen en 40 uur onder de kolom 100% meer-uren. Alles boven de 40 uur vermelden we voortaan onder de kolom 130% meer-uren. Voor oproepkrachten vermelden we alle gemaakte uren onder de 100% meer-uren tot 8 uur per dag. Alle gemaakte uren boven de 8 uur per dag vermelden we onder de 130% meer-uren.

Verlaging van kosten, verhoging van marges met MendriX.

V.a. versie: 2020.1.13

Schuif de gewenst datum voor veel taken in één keer naar een nieuwe datum.

Zomaar een voorbeeld uit de praktijk. Je hebt orders die je tussen nu en een week verder mag leveren. Natuurlijk kan je de gewenst van en tot vullen met nu tot een datum over een week en dan steeds alle taken voor een week op je scherm zetten. Soms zie je dan te veel. Soms wil je gewoon makkelijk in één keer een hele rij taken op een bepaalde dag zetten.

Gebruik Herplan datum om in één keer de door jou geselecteerde taken op een nieuwe datum te zetten om zo die taken mee te nemen naar een nieuwe plan dag.
Herplan datum
Sneller en makkelijker werken met MendriX.

V.a. versie: 2020.1.16

Snel je originele én je “Afspraak” tijden zien in Ritten.

Uiteraard gebruik je al de Afspraaktijden functionaliteit binnen MendriX TMS om het tijdsvenster voor de ontvanger steeds kleiner te maken voordat je dit gaat communiceren. Je optimalisatie houdt er daarna zelfs rekening mee. (Gebruik je het nog niet? Zet dan snel je MendriX consultant aan het werk om je dit uit te leggen of lees zelf.) 

Nu je zeker afspraaktijden gebruikt, wil je dit natuurlijk snel kunnen zien in het planscherm. Dat kan met een “mouse-over” op de gewenst tijd.

Afspraak Ritten

Minder klikken is sneller werken.

V.a. versie: 2020.1.2

Document scannen onthoudt nu de keuzes die je maakt om sneller te kunnen werken.

Je digitale archief bijhouden in MendriX kan je veel tijd schelen. Het zit bijna overal. Bij je orders, je facturen, je uitvoerders, je wagenpark, je relaties. Waar eigenlijk niet? Met scannen kan je documenten zoals inkoopfacturen, contracten, schadepapieren noem het maar op snel digitaliseren.

MendriX onthoudt nu je scankeuzes zodat je sneller door kan werken en vooral niet steeds hetzelfde hoeft in te vullen.

Document Scannen

Makkelijker en fijner werken met MendriX. 

V.a. versie: 2019.4.41

Actief sturen op de kosten van MendriX Mobile app gebruik!

Controleren of er nog ruimte is binnen je mobiele MendriX app bundel?

Binnen MendriX TMS is altijd het piekverbruik van de mobiele apps te zien. Hierdoor weet je zelf welke ruimte er nog is om extra chauffeurs ‘mobiel’ aan te haken op hét TMS. Zonder onnodige extra kosten in die maand.

Grafiek Mobiel Dataverbruik

Kijk in MendriX bij: Bestand/Geavanceerd/Hulpprogramma’s/Verbruik MendriX Mobile, check je bundel en je factuur. Bel je sales als je verbruik omhoog of omlaag moet worden bijgesteld.

V.a. versie: 2020.1.2

Herkenbare e-mail met logo’s en kleuren beschikbaar in alle MendriX versies.

Vergroot de herkenbaarheid met logo’s en kleuren in e-mails verstuurd met MendriX. Communiceer met opdrachtgevers of ontvangers in 1 of meerdere huisstijlen. Dit komt professioneler over en draagt bij aan de herkenbaarheid van het transportbedrijf of de opdrachtgever.

Daarnaast past deze functionaliteit bij een tijd waarin mensen hun mail op de telefoon bekijken. Doordat de mails in HTML in combinatie met CSS zijn opgemaakt zijn deze beter leesbaar op verschillende beeldschermen of mobiele toestellen.

Opgemaakt e-mail

Is binnen de onderneming geen kennis beschikbaar over HTML en CSS maar is de behoefte er wel om gebruik te maken van deze vorm van communicatie? Neem contact op met onze consultants voor een HTML template op maat.

V.a. versie: 2020.1.42

Hier wordt aan gewerkt

Laat je Groeneveld/Vehco/AddSecure Boordcomputer beter renderen door de koppeling met MendriX.

Ieder IT onderdeel in jouw bedrijf moet het hoogst mogelijke rendement behalen. Door onderdelen te koppelen ga je van 1+1=2 naar 1+1=3. De Groeneveld/Vehco/AddSecure boordcomputer koppeling zorgt voor een naadloze taakuitwisseling van planning naar auto en terug.

Groeneveld Vehco AddSecure

Met onze nieuwste koppeling vergroten wij onze MendriX wereld en daarmee die van jou.

FMS met MendriX.

V.a. versie: onbekend

Geen tijd meer verliezen aan ontvangers bellen voor een afspraak.

Eerst maak je een planning van je ideale routes en dan moet je gaan bellen om je afspraken te bevestigen. Een tijdrovende en vaak frustrerende klus. Mensen zijn niet bereikbaar of weten het nog even niet.

Straks stuur je in bulk een aantrekkelijke mail naar de ontvangers met een knop waarmee ze hun afspraak online kunnen bevestigen. Het “handsake” icoon laat je in de ritplanning makkelijk zien wie wel en wie niet hebben bevestigd.
Afspraak Bevestigen
Verminder je telefoonverkeer en krijg meer gedaan. Goed voor je werkplezier en voor je marges.  

V.a. versie: onbekend

Automatisch bestanden klaarzetten bij verandering van taakstatus.

De opdrachtgever, WMS, ERP automatisch laten weten dat een taak gepland is, wanneer en in welke rit. Dit kan binnenkort.

Het connector framework van MendriX TMS wordt steeds uitgebreider. Taak van voorgepland naar bezig? Zet een XML file met de plandatum, rit en stopnummer klaar voor het WMS,ERP, Webshop of welk systeem dan ook..
Connector Framework

Denk nu vast na over welke mogelijkheden er nog meer zullen zijn met deze toevoeging aan de automatische gebeurtenissen binnen MendriX. Meer weten over wat er nu al kan met het connector framework? Neem contact op met onze consultants.

V.a. versie: onbekend

Versneld en verbeterd zoeken in MendriX Orders

Zoeken op adressen van tussenliggende taken en bijvoorbeeld op delen van barcodes kan met het vernieuwde tekst zoeken in orders.

Het is niet alleen makkelijker maar wij hopen ook tot 10 keer zo snel. Een goede reden om deze pagina in de gaten te houden en snel een update te doen als de nieuwe functionaliteit beschikbaar komt.

Beter zoeken in orders

V.a. versie: onbekend

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden