“MendriX gaat tot de grens en verder”

Tijdens de ICT & Logistiek heeft Henk Timmerman, directeur van Timmerman Transport uit Staphorst, bij MendriX op de stand een contract ondertekend. Timmerman slaat de handen ineen met MendriX om de 80 tot 100 wagens die het bedrijf op de weg heeft, dynamisch te plannen.

Henk Timmerman laat weten: “Onze grootste uitdaging zit hem in dynamisch plannen. We willen de klant en de ontvanger meer laten bepalen, en er tegelijk voor zorgen dat onze resources 100 procent worden ingezet. Hoe mooi zou het zijn als we met de huidige capaciteit meer goederen kunnen vervoeren. Ik ben ervan overtuigd, als we onze klanten keuzes geven, dat we dit kunnen bereiken. Waarom zou het standaard moeten zijn dat we de volgende werkdag leveren. Als de ‘slimme’ software een levermoment voorstelt die bijvoorbeeld 50 procent reductie in CO2 oplevert, denk ik oprecht dat klanten daarvoor zullen kiezen. Dat is een toekomstvisie die we delen met MendriX.”

Dynamische partij

Vorige week nog stapte consultant Roeland Bron met Henk Timmerman op het vliegtuig naar Bulgarije, waar een softwarebedrijf zit, dat diverse automatiseringsoplossingen voor Timmerman Transport heeft ontwikkeld. “MendriX gaat tot de grens, en verder”, lacht Bron. Timmerman vult aan: “We hebben lang met elkaar gesproken en weten allebei waar we naar toe willen. We willen vooraan lopen in de markt. We waren al op zoek naar een opvolger van ons eigen ontwikkeld TMS pakket, toen we CTS koeriers overnamen, waar ze met MendriX werkten. Eerlijk gezegd dacht ik in het begin: ‘We moeten direct van MendriX af.’ Uiteindelijk bleek MendriX toch de dynamische partij te zijn die we zochten. Wij willen samenwerken met mensen die vooruit denken – niet in circels – en die niet te behoudend zijn. Alleen dan kun je stappen maken.”

Connected werken

Timmerman beoogt steeds samenwerking in de branche, net name om de marges intact te houden. “Daarvoor doen we het tenslotte met z’n allen”, zegt hij. De distributeur is – mede om die reden – al jaren onderdeel van een netwerk van familiebedrijven, die elk in haar eigen regio de distributie verzorgen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Als ik zie dat een gemiddelde transporteur maar een klein percentage winstmarge heeft, soms maar twee procent, dan vraag ik me af hoe we dit kunnen vergroten. Het moet toch mogelijk zijn, zeker als je meer connected gaat werken, en de zaken op elkaar aan laat sluiten.”

Hij staat bekend om zijn verrassende en vernieuwende ideeën en inzichten over logistiek en distributie. Dat hij nu met MendriX werkt heeft sommigen volgens hem verbaasd doen staan. “Er wordt wel gekscherend gedaan, omdat het van oorsprong een koerierspakket is, maar eerlijk is eerlijk: we moeten tegenwoordig snel schakelen. Dat lijkt ook wel koerierswerk.” Uiteindelijk heeft MendriX hem in ieder geval tot nu toe positief verrast. Ook vanwege de klik die hij heeft met het bedrijf. Maar, zo geeft hij aan, hij blijft met beide benen op de grond: ‘’Eerst zien dan geloven.”

Over Timmerman Transport

Timmerman Transport is in 1920 opgericht in Staphorst. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een middelgroot distributiebedrijf dat internationaal opereert, met 80 tot 100 wagens op de weg. Timmerman richt zich op transport en distributie zowel nationaal als internationaal. De import en export concentreert zich met name in Duitsland en de Scandinavische landen. Door de jarenlange ervaring in binnen- en buitenland kan Timmerman Transport de klant alle service en mogelijkheden bieden die je van een allround distributeur mag verwachten. Timmerman Transport is gecertificeerd conform de ISO 9001:2015 norm. Meer informatie: Timmerman-transport.nl

Wil je net als Timmerman Transport dynamisch plannen?
Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we vrijblijvend contact met je op om je van meer informatie te voorzien.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden