Situatieschets

De urenregistratie in Excel en het bestaande managementsysteem zat tegen haar limiet aan en voldeed niet meer. Dit moest snel en goed worden opgelost om de toekomstige groei te kunnen ondersteunen.

Alles bij een leverancier die meedenkt, bewezen oplossingen biedt en wat 100% aansluit op de bedrijfsactiviteiten.

Verloop traject

Nadat begin 2012 de keuze op MendriX was gevallen, is direct de urenregistratie overgezet op MendriX TMS. Daarna is snel een grote slag gemaakt bij de ritplanning, emballageregistratie en facturatie. De volgende stap is om dit nu te integreren met een moderne mobiele oplossing voor communicatie met de chauffeurs.

‘Vroeger hadden we alleen losse opdrachten en misten we vaak veel noodzakelijke informatie. Dit moest toen allemaal handmatig erbij worden gehaald,’ vertelt Frank Gruijters.
‘Met MendriX is het nu allemaal veel duidelijker en overzichtelijker geworden. Daarbij is het proces van orderinvoer tot facturatie veel sneller geworden en zijn de verantwoordelijkheden beter verdeeld.’

‘Wij hebben ervoor gekozen om de ritlijsten uiterlijk hetzelfde te houden als voorheen, waardoor de overgang voor alle chauffeurs vlekkeloos is verlopen. De urenregistratie kunnen we nu eenvoudig bijhouden en straks kan alles eenvoudig worden gekoppeld aan een mobiele oplossing. Dat is voor ons de volgende stap waardoor we op de weg kunnen groeien, terwijl de kantoorbezetting gelijk blijft.’

Keuze MendriX

In de oriënterende fase is er gekeken naar verschillende systemen, maar er was eigenlijk geen andere partij die voldeed aan de eisen van Vers-Express.

‘Ik zoek altijd pragmatische oplossingen voor de problemen waar ik op dat moment tegenaan loop. Dit moet dan ook snel toepasbaar zijn en dat is precies wat ik bij MendriX vond,’ verklaart Frank.

‘Wij zijn niet op zoek naar maatwerk dat ons belemmert in toekomstige updates, maar naar bewezen standaard oplossingen waarmee we direct kunnen schakelen. Gecombineerd met het gunstige afrekenmodel was MendriX daarom ook de beste keuze voor ons.’

Vers-Express verzorgt in opdracht van producenten de dagelijkse versdistributie naar alle grote landelijke DC’s. In combinatie met de nachtdistributie zijn ze 24/7 actief in de Benelux.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden