Situatieschets

“Alles binnen één database, zodat we goed inzicht krijgen”, was een belangrijke reden voor HL Couriers om te gaan kijken naar een nieuw TMS. Er moest een moderne totaaloplossing komen die alle facetten van de transportoperatie kon ondersteunen.

Uitblijven van updates en andere risico’s met onbetrouwbare leveranciers moesten tot het verleden behoren. Ze wilden alles bij één leverancier onderbrengen die ook in de toekomst mee blijft denken.

Verloop traject

Het TMS MendriX is in 2005 al binnen een deel van HL Couriers ingezet om een eerste test mee te draaien. Nadat er nog een aantal wijzigingen waren doorgevoerd is MendriX ingezet voor de gehele transportoperatie. Een volgende stap is integratie van het warehouse.

“Natuurlijk is alle verandering lastig. We zijn in het begin wel tegen wat weerstand bij het personeel opgelopen, maar hebben dat goed weten op te lossen.”, vertelt Remmelt Blom. “We merken nu dat de telefoon bij ons een stuk minder gaat door goed gebruik te maken van de Internet-modules. Ook de uitgebreide export functionaliteit zorgt ervoor dat we on-demand management informatie kunnen verstrekken. Laatst had ik een klant aan de lijn die vroeg wat wij afgelopen jaar voor ze hadden vervoerd. Nog voordat ze had opgehangen, had ze de lijst al in haar e-mail zitten. Nu staat tenminste alle informatie centraal, waardoor we beter kunnen sturen en een betere controle hebben. In minder tijd, kunnen we veel meer doen.”

Keuze MendriX

Er is tijdens de oriënterende fase gekeken naar diverse andere systemen, maar geen van allen voldeden ze aan de hoge eisen die gesteld waren. Uiteindelijk was doorslaggevend dat er een divers pakket van dienstverlening in één programma kan worden ondergebracht.

“In mijn ogen is er geen beter alternatief.”, aldus Remmelt. “We zitten nu bij een leverancier met de juiste schaalgrootte. Klein genoeg om geen klantnummer te zijn en groot genoeg om alle oplossingen te bieden die wij vragen. De wijze waarop wordt omgegaan met specifieke maatwerk oplossingen is lovenswaardig.”

HL Couriers biedt alle oplossingen op het gebied van transport en logistiek, van koeriersdiensten, volumetransport tot opslag & fulfillment. Met 200 mensen wordt er dag en nacht gewerkt om alle klanten het hoogste kwaliteitsniveau te bieden.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden