Situatieschets

CSE is een transportbedrijf dat in 2010 met 25 wagens is begonnen. Het TMS toentertijd was een soort bulksysteem dat al snel te klein en onvoldoende toereikend bleek voor het aantal wagens. Aan het woord is Harold van Kuppeveld, Operationeel Directeur CSE: “Een plansysteem op basis van huur was een vereiste. Naast dat eigen aanschaf een grote investering is, zijn wij gespecialiseerd in logistiek en niet in ICT. Op dat gebied samenwerken met een partij die daarin gespecialiseerd is, is fijn. Onze organisatie blijft groeien en een planpakket moet mee kunnen groeien.”

‘Het pluspunt van MendriX is naast goede transportsoftware het persoonlijke contact. Korte lijnen, goed georganiseerd en de software kan met ons meegroeien.’ – Harold van Kuppeveld (Operationeel Directeur)

Keuze MendriX

CSE heeft een selectie gemaakt van planpakketten op huurbasis en het gevoel bij MendriX klopte direct. Van Kuppeveld: “Als we over een aantal jaar zouden gaan verhuizen, hoeven we alleen onze pc’s en tassen te pakken, loggen in op ons nieuwe kantoor en MendriX draait weer. MendriX kwam op het juiste moment bij ons binnen. Een goed georganiseerd bedrijf met jonge mensen. Persoonlijk contact is, net als bij ons, belangrijk voor hen. Het gevoel met MendriX is gewoon goed en dat vind ik belangrijk.” Een pluspunt dat de heer van Kuppeveld noemt is de hoeveelheid informatie die uit MendriX gehaald kan worden. Ook kunnen in de toekomst charters met behulp van MendriX gefactureerd worden, dit gaat nu nog handmatig.

Verloop implementatietraject

Het eerste contact tussen CSE en MendriX dateert uit begin 2013. De heer Habraken, die verantwoordelijk is voor de boekhouding en een deel van de ICT, vertelt over het implementatietraject. “Na een uitgebreide demo eind zomer 2013 en een referentiebezoek bij MendriX-klant DKS, hebben we gezamenlijk een planning voor de implementatie gemaakt met de wens begin 2014 live te gaan.”

Cargo Service Europe (CSE) is gespecialiseerd in Full Truck Load volumetransport. Dagelijks zitten zij met meer dan 60 trekkende eenheden, voornamelijk in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, op de weg. CSE staat voor klantgerichte aanpak met aandacht voor service en kwaliteit en gelooft in bundeling van krachten met regionale partners.

Na een uitgebreide trainingsdag is CSE sinds 1 januari 2014 ‘live’. “Achteraf had er misschien iemand vanuit MendriX bij ons op kantoor moeten zijn tijdens de dag van de livegang, maar gelukkig zijn zij erg goed bereikbaar voor supportzaken. Het overall implementatietraject krijgt een dikke pluim, de nog openstaande punten pakken we gezamenlijk op tijdens de tweede trainingsdag die nog gepland gaat worden.”

MendriX voldoet op praktisch alle punten voor Van Kuppeveld: “Het doorvoeren van onze huisstijl bleek bijvoorbeeld een kwestie van de juiste configuratie, in plaats van een wijziging in ons pakket.” CSE maakt (nog) geen gebruik van alle opties in MendriX Premium, toch was er geen twijfel toen voor dit pakket gekozen is. “Het voordeel is nu dat MendriX met ons mee kan groeien en we over een tijd waarschijnlijk meerdere opties gaan gebruiken. Voor nu is het vooral een kwestie van wennen en door de hoeveelheid knoppen heen kijken, we werken immers pas net met het pakket.”, aldus Habraken.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden