Situatieschets

Door groei van de organisatie is in 2010 de afdeling Planning uitgebreid met een tweede planner en een stagiair. Het in 2005 aangeschafte TMS werd voornamelijk gebruikt voor facturatie en bleek onvoldoende toereikend voor de groei van Nugteren Transport. Aan het woord is Wim Nugteren, Directeur: “Na onze verhuizing naar deze locatie met loodsen voor op- en overslag en het verladen van zeecontainers wist ik direct dat we op zoek moesten naar een nieuw systeem. Met een mobiele app, want boordcomputers zijn naar mijn mening te vast en te star. Die zullen op den duur vast en zeker verdwijnen.”

Keuze MendriX

Er is geen uitgebreide selectie aan de keuze voor MendriX transportsoftware vooraf gegaan: “MendriX belde op het juiste moment en het gevoel klopte. Ik ben vooral overtuigd door hun kennis van de transport en de beloften over de software die bleken te kloppen. Eén van die beloften is bijvoorbeeld dat je een order invoert op de Planning en dat deze direct via de app naar de chauffeur gestuurd kan worden. Daarnaast biedt MendriX routes, navigatie, mail en printen via de app, stuk voor stuk punten die ik in de huidige tijd noodzakelijk vind voor een TMS.”, aldus de heer Nugteren. “Je kunt je chauffeurs in een auto zetten en ze kunnen gewoon hun route rijden, dat is fijn.”

Juist het uitgebreide scala aan diensten van Nugteren Transport, past goed in MendriX. Wim Nugteren geeft twee voorbeelden: “Een chauffeur met exceptionele lading krijgt automatisch een route door die met zijn afmetingen te rijden is en de loodsmedewerker hier beneden die containers vult, krijgt zijn taken via de takenlijst in de app binnen en kan direct, net zoals de chauffeurs met vrachtdocumenten doen, foto’s van de ladingen versturen.”

Zichtbare veranderingen

MendriX moest vooral meer rust, structuur en professionaliteit opleveren, maar levert daarnaast ook tijdwinst op. “Een software-investering verdient zich nooit in een maand terug, maar zelfs nu we pas drie maanden live zijn met MendriX, ben ik al erg tevreden en loopt alles soepel.” aldus Wim Nugteren.

“We zijn van de een op andere dag overgestapt op MendriX en vanzelfsprekend waren de eerste twee weken dus even wennen. Terugkijkend op het hele traject krijgt MendriX een dikke voldoende, een 8. In het begin werd het bord met punaises en T-kaarten ook nog gebruikt, maar inmiddels hangt het bord ter illustratie op de afdeling en staat de bak met T-kaarten in de lade, dat is ontzettend leuk om te zien.”

Wim Nugteren geeft daarnaast aan dat het invoeren van orders natuurlijk mensenwerk blijft en dat de Planning secuur moet werken en geen typfouten in orders moet maken, maar dat er nog geen klachten over MendriX van de werkvloer zijn gekomen. Wim Nugteren: “We lunchen inmiddels met een grotere groep, omdat chauffeurs als het mogelijk is, tussendoor hier komen lunchen. Tegen zulk soort persoonlijk contact weegt natuurlijk geen telefoontje met de afdeling Planning op.”

Nugteren Transport biedt een breed scala aan mogelijkheden en heeft met 21 eigen eenheden voor onder andere transport van machines, (zee)containers, exceptionele ladingen en pallets het juiste materiaal beschikbaar.  Daarnaast bieden zij mogelijkheden om op- en overslag te verzorgen en heeft de kennis en certificering in huis om ladingen op of in zeecontainers te verladen, zeewaardig te verpakken en te zekeren. Nugteren Transport staat voor één aanspreekpunt  en korte lijnen.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden