“Als wij er in slagen om dit in het eerste kwartaal 2020 op onze website te hebben draaien, zijn we net zo innovatief als de grote jongens.” Aan het woord is Ruben van den Berg, mede-eigenaar van Logique, klant en partner van MendriX die op dit moment het nieuwe booking concept van MendriX testen.

Zoals MendriX enige tijd geleden al meldde, wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel eigen booking concept. Hierdoor kunnen MendriX klanten de pakketten die zij voor hun klanten afleveren live laten volgen. En dat niet alleen, het tijdstip van aflevering kan op het laatste moment nog worden aangepast, door de ontvanger zelf.

Logique, die graag meewerkt aan het uittesten van deze innovatieve oplossing, is druk bezig om deze te integreren in hun website. “Daardoor krijgen we niet alleen meer tevreden klanten, maar kunnen we ook nog beter onze online marketing aan laten sluiten op het bezoekersprofiel”, aldus Van den Berg. “Het is voor ons soort (familie)bedrijf al innovatief om track en trace aan te kunnen bieden, maar met de nieuwe mogelijkheden binnen MendriX komt daar weer een dimensie bij.”

Logique is al jaren, naar volle tevredenheid, gebruiker van de MendriX software. Vorig jaar kocht het bedrijf een uitbreiding waardoor modules Planning en Inkoop beschikbaar kwamen. Door een andere inrichting van de bedrijfsprocessen en een wijziging in het klantproftfolio kwam dit extra goed van pas. “Ik hoor van de collega’s op kantoor dat MendriX nog meer leidend is geworden voor het gebruiken van informatie op het moment dat zij dat nodig hebben. Niet alleen wie heeft wat, waar en wanneer afgeleverd. Ook wanneer de factuur eruit gaat en wat is de gemiddelde te verwachten aankomsttijd. Dat we de ontvanger automatisch kunnen laten weten op welk tijdstip we aankomen, maar ook dat deze dus zelf een alternatief kunnen aangeven, is een hele mooie aanvulling voor ons.”

Afwijkende formaten

Van den Berg doelt op het feit dat Logique gespecialieerd is in het vlot vervoeren van vooral afwijkende formaten. Het bedrijf onderscheidt zich in wagenpark, aanpak en cultuur en wil de beste zijn als het gaat om service en beleving voor de klant én zijn ontvangers. De zendingen die Logique vervoert namens zijn klanten zijn behoorlijk divers en dus is de aanwezigheid van een ontvanger ter plaatse (voor net dat extra paar handen) wel gewenst. Daarvoor lijkt de uitbreiding van MendriX dus ideaal. Tot de regelmatig voorkomende lading behoort onder andere opgerolde schuttingen, schapenhekken, voertonnen, stratenmakersmachines, grote kantoorprinters, kozijnen en bouwmaterialen. Dit alles wordt meegenomen zonder dure toeslagen achteraf, iets wat vaak niet mogelijk is bij de grote vervoerders.

Inleven

“We merken dat MendriX bij ons past, zowel qua cultuur en aanpak, als de software die ze leveren en ondersteunen. Ik denk dat het tekenend is dat bijna alle onafhankelijke pakket-en koeriersbedrijven die ik ken in onze branche, met MendriX werken”, zegt Ruben van den Berg tot slot. “Wij merken dat zij zich inleven in de behoeften van ons type bedrijf, dat toch vaak net weer anders is als een gemiddelde internationale transporteur. Alhoewel ik wel hoor dat ook deze beroepsgroep zich steeds meer aan het oriënteren is op de mogelijkheden die MendriX hen te bieden heeft. Vanuit onze ervaringen bezien is dat alleen maar logisch”, zegt hij met een knipoog.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden