“Wij doen als team mee aan Alpe d’HuZes omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij ons steunen?” Zo luidt de oproep van het team dat Roemaat samenstelde om deze week Alpe d’HuZes te beklimmen.

Ook MendriX werd gevraagd bij te dragen, en dat is iets wat MendriX graag doet. “Mooi om te zien, hoe van alle kanten uit mensen ondersteuning willen geven”, zegt Bas Visser van Roemaat. “Iedereen heeft wel eens in zijn of haar leven te maken met kanker. Daarom is het goed dat we zoveel mogelijk geld inzamelen om het onderzoek tegen kanker te financieren.”

Bij Roemaat ontstond het idee om mee te doen tijdens de nieuwjaarsborrel. “We doen het op initiatief van Walter. Hij is vorig jaar drie keer behandeld tegen blaaskanker. In september vorig jaar, was hij zo moe van alles. Hij moest naar de fysio om te trainen om weer aan te sterken. Tijdens de nieuwjaarsborrel opperden we als geintje om hieraan mee te doen. Walter wilde toch werken aan zijn conditie. Dan is dit een hele goede manier, zeiden wij. Zo is team Wallie Roemaat ontstaan.”

Training
Vandaag is team Wallie, dat bestaat uit zeven personen, druk met de training. Ze zijn de omgeving en de route aan het verkennen. “Woensdag relaxen we en dan is het donderdag zo ver. Ervaren fietsers willen proberen zes keer de berg af te komen. Minder ervaren fietsers twee of drie keer. We hebben ook supporters meegenomen. Dus, het wordt een heel mooi gebeuren, met alle familie, vrienden en kennissen die ons aanmoedigen.”

Trots
20.000 haalde team Wallie van Roemaat al op. “Wij zijn trots dat we zo’n mooie bijdrage hebben kunnen leveren. Het is een hele mooie ervaring, en tegelijkertijd een mooie bijdrage aan het KWF. In totaal is er volgens mij al rond de acht miljoen euro opgehaald.”

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden