• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


“De producten van MendriX voldoen al jaren aan onze hoge verwachtingen. Alert is als bedrijf altijd op zoek naar verbetering van onze kwaliteit en ook hierin hebben wij de ideale partner in MendriX gevonden. Ze zijn als geen ander bereid oplossingsgericht mee te denken en weten wat innovatie en service betekenen.”

Francisco Dentinho

Directeur, Alert Logistiek

Situatieschets

“Wij wilden groeien met dezelfde mensen en middelen, dus een stuk transportautomatisering was hard nodig”, aldus Francisco Dentinho, directeur van transportbedrijf Alert. Al sinds 2005 wordt het transportmanagementsysteem MendriX op kantoor gebruikt. De volgende stap was automatisering op de weg. Er moest een volledig mobiel systeem komen voor communicatie, positiebepaling en navigatie. Eén PDA die alles kan en altijd goed werkt.

Binnen het expressvervoer zijn eerst alle chauffeurs voorzien van een PDA. Hiermee kon de planning al direct ordergegevens uitwisselen en real-time inzicht hebben in de positie en voortgang van de chauffeur.

Verloop traject

“MendriX Mobile is meer dan alleen een product. Het is een verkooptool naar onze klanten, waardoor zij ook real-time inzicht hebben in hun zendingen. Natuurlijk was het begin stroef en zeker de wat oudere chauffeurs vonden het lastig. Binnen één week was iedereen echter gewend en werkte het transportmanagementsysteem vlekkeloos”, vertelt Dentinho.

“Als we straks 30 extra voertuigen hiermee gaan uitrusten, gaat het echt zijn meerwaarde tonen. Doordat MendriX gekoppeld is aan de klant én aan zijn klanten, is het hele traject altijd transparant voor iedereen. We zien het direct als iets is afgeleverd en staan altijd in contact met onze chauffeurs. Dat was één van de eisen van mijn opdrachtgevers. MendriX is voor ons een totaalpakket. Om te kunnen anticiperen op veranderingen is een goede basis nodig. Met MendriX hebben we dit.”

Keuze MendriX

Door de lange relatie en tevredenheid over MendriX, was MendriX Mobile een logische keuze. De hoge service en goede klantgerichtheid hebben uiteindelijk de doorslag gegeven.

“Het is een ontzettend mooi en uitbouwbaar product voor de transport- en koerierswereld. Een product afnemen is stap één, maar daarna begint het eigenlijk pas”, verklaart Francisco. “Het is niet zomaar een stuk hardware of software dat ik afneem; het is een complete dienst. En dat alles zonder grote investering, maar gewoon per maand betalen.”