MendriX

MendriX TMS

Eén systeem voor uw volledige automatisering

Facturatie, planning, urenregistratie, KPI's en meer, dát is MendriX TMS.

Uw klantenservice boosten met het MendriX TMS?

Uw klanten verwachten altijd de beste service en meest recente informatie! U verwacht vlotte facturatie en rust op de planning. Een snelle en betrouwbare levering komt op de eerste plaats, maar ook weten klanten graag waar ze aan toe zijn. Bijvoorbeeld bij onvoorziene veranderingen en vertraging. Dankzij het uitgebreide TMS pakket van MendriX met onder andere (grafisch) planbord, facturatie, KPI’s, Live Gebeurtenissen en mobiele TMS oplossingen, kunt u inspelen op die wensen van uw (potentiële) klanten.

Het Transport Mangement Systeem van MendriX is veel meer dan een TMS dat voldoet aan de standaard TMS functionaliteit. Het blijkt in veel gevallen ook een stuk gereedschap om nieuwe klanten binnen te halen.

Nieuwe klanten binnen halen met een TMS?

U vraagt zich misschien af: hoe dan? Nieuwe klanten binnen halen is al niet zo eenvoudig. Wanneer u ervoor zorgt dat u dan de concurrent, dan is de keuze snel gemaakt. Uw klant kiest u mét reden: MendriX TMS blijkt in de praktijk vaak die reden! Waarom? Dat leest u hieronder:

Wat kunt u uw klanten bieden met MendriX TMS?

 • Middels TMS track en trace, ook wel Live Gebeurtenissen genoemd, altijd op de hoogte zijn van de status van hun levering tot op de kilometer en minuut nauwkeurig
 • Hiermee is er veel minder irritatie over eventuele vertragingen
 • Minder foutgevoelig, en direct inzicht in de levering, ook door vlotte afhandeling van het administratieproces en facturatie. Fijn voor u én  uw klant!

 

Transportsoftware MendriX Mobile | icoon rechtsMendriX MobileMendriX Mobile

De smartphone als verlengstuk van uw logistieke kantoorautomatisering, het klinkt zo simpel. En dat is het ook! Onze app voor iOS, Android en Windows Phone op de smartphone van chauffeurs maakt dure boordcomputers voor transport of koerier overbodig. Met één klik inzicht in orders, foto’s maken, barcodes scannen en de handtekening van de eindklant, gewoon op het scherm van de smartphone. En in uw transport management systeem.

Voor meer informatie of een demo? 

Wat denkt u van transportsoftware met (digitaal) factureren met slechts één druk op de knop? De gewerkte uren van uw chauffeurs al gedurende het transport via hun smartphone icoon vrachtwagen en busjeautomatisch in uw TMS, waarbij rekening gehouden wordt met vergoedingen volgens CAO-richtlijnen? Vergeet route-optimalisatie en icoon vrachtwagen en busjeautomatische afstandsberekening niet

 

Wat is een TMS?

Heeft u dat nu ook? Doordat veel dingen handmatig verwerkt moeten worden, sluipen er fouten in bedrijfsprocessen. Bovendien, het kost zoveel tijd. Kan dat nou niet anders? Jawel. Met MendriX TMS. De TMS software is ontwikkeld om de procedures rond wegvervoer, transport en distributie van goederen te automatiseren. Van orderverwerking, planning tot facturering, met een Transport Management Systeem (TMS) kunt u dit efficiënter afhandelen. Dus, zonder dubbele invoer en fouten, en bovendien vele malen sneller.

MendriX biedt daarnaast nog zoveel meer: route optimalisatie, Emballage registratie, CAO urenregistratie, wagenparkbeheer, consumentenleveringen, een webportaal. Kortom kiest u voor MendriX, dan krijgen u en uw klanten teveel om op te noemen.

icoon TMS face rightTransporteur of koerier? MendriX helpt u op weg!

 

TMS voor Transport

De markt trekt aan, de logistieke sector groeit. Hoe profiteert u daarvan? Voor de meeste logistieke bedrijven geldt net als voor Van Wijk Transport: Om te groeien, heeft u een TMS nodig.

Met MendriX TMS houdt u grip op uw logistieke processen, van orderinvoer, uitvoer van leveringen tot facturatie. U heeft overzicht, en kunt direct ingrijpen op onvoorziene omstandigheden op de weg.

MendriX biedt de meest complete software voor koerier én transport. Vooruitstrevende transport oplossingen zorgen ervoor dat u verschillende trailers, opleggers en chauffeurs kunt plannen. Tegelijkertijd voorziet u uw eindklant met Live Gebeurtenissen tot op de minuut over de status van hun levering.

Tuitel Smart Logistics: “Zonder TMS kun je niet groeien als transportbedrijf”

TMS voor koeriers

Als koerier zijnde, is uw voornaamste doel: een snelle levering tegen de laagste kosten. Of het nu gaat om 30-minute of same-day-delivery, overnight, over de weg of door de lucht. Is uw concurrent u ook te snel af of bent u sneller, maar tegen een hoog prijskaartje? Klanten zoeken altijd naar de perfecte combi: de goedkoopste én de snelste! Met MendriX TMS bent u dat! Dankzij dit TMS doet u meer met dezelfde middelen. Uw chauffeurs zijn eerder thuis, u bespaart brandstof en tijd. Goede service vraagt om flexibiliteit, van u en uw mensen. Dus ook van uw TMS. MendriX is de enige partij die dat biedt.

JKB Transport: “Niet meer zigzaggend door Nederland; de chauffeurs zijn eerder thuis”

 

Koppelingen TMSKoppelingen MendriX TMS software

Waar het allemaal omdraait is uw klant. Wat wil uw klant? Die wil een order inschieten en deze realtime kunnen volgen. Vanaf bestelling tot levering. Kunt u die service niet bieden, dan mist u concurrentievoordeel. De meeste van uw concurrenten kunnen het immers wel. Doordat MendriX TMS een open architectuur heeft kan het TMS systeem gemakkelijk gekoppeld worden. Of uw klant nu zelf een koppeling legt met een webshop, of u nu kiest voor een van de vele standaard koppelingen die MendriX beschikbaar heeft. Het kan allemaal. Ook kunt u ervoor kiezen om onafhankelijk van MendriX een IT-partij in te schakelen voor een koppeling met  uw WMS, lopende banden, weegschalen, sensoren of andere systemen. MendriX heeft hiermee reeds uitgebreide ervaring, en kan u zeker adviseren.

Resultaten te behalen met het TMS van MendriX

Met de transportoplossingen van MendriX bespaart u uzelf bijvoorbeeld de kosten van een dure boordcomputer door te kiezen voor onze mobiele app met o.a. route-optimalisatie en tankbeurtregistratie. Daarnaast boekt u nog veel meer mooie resultaten met het MendriX TMS:

Tevreden klanten doordat u met MendriX TMS transparant te werk kunt gaan:

 1. Met Live Gebeurtenissen Realtime inzicht in de status van hun levering.
 2. Met sms notificatie kunnen uw klanten direct terugkoppeling geven over de afleverservice; Zijn ze tevreden? Bent u dat ook! Zijn ze dat niet? Kunt u direct ingrijpen en bijsturen.
 3. Vlotte administratieve afhandeling, waardoor de klant ook meer in- en overzicht heeft. Dus:
 • Grip op uw bedrijfsprocessen en besparingen op uw bedrijfskosten met MendriX TMS
 • Beduidend minder telefoonverkeer
 • Tijdsbesparing doordat dubbele invoer overbodig wordt. Hierdoor ook minder foutgevoelig.

Dankzij een optimale ritplanning in MendriX TMS:

 • Heeft u meer over- en inzicht
 • Wordt de werkdruk evenredig verdeeld
 • Zijn chauffeurs eerder thuis
 • Bespaart u! Bijvoorbeeld op brandstofkosten
 • Is er meer tijd over voor een praatje met uw klant
 • Is er direct inzicht in uren en evt. overschrijdingen hiervan

Aloys Roemaat: “Met deze samenwerking zijn we echt een partnership aangegaan. Alles wordt gelijk opgepakt, vragen worden goed beantwoord.”

Benieuwd wat u kunt bereiken met een TMS?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen geheel vrijblijvend telefonisch contact met u op om al uw vragen over MendriX te beantwoorden.

contact

MendriX
Bisonspoor 8006 (Toren Athens)
3605 LW Maarssen
T 0346 - 290 700