MendriX heeft in de afgelopen tijd weer hard aan de weg getimmerd. Hoe en wat? Dat laten we graag zien op de ICT & Logistiek, die gehouden wordt op 7 en 8 november. U kunt ons vinden op Standnummer: 01.B050.

Lees ook: MendriX gaat naar de beurs: Mis hét TMS niet

Wij zijn benieuwd naar uw logistieke uitdagingen. Registreer u nu alvast gratis, want dit wilt u niet missen! Hieronder alvast een greep uit nieuwe ontwikkelingen.

Depottaken

Dankzij Depottaken kunt u, wanneer u met hubs werkt, orders en/of ritten automatisch voorzien van laad- en lostaken op een depot, wanneer u ervoor kiest de order over een of meerdere depots te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat het traject van ophaaladres naar hub en van hub naar eindadres altijd op de juiste manier in beeld wordt gebracht. Het wordt gemakkelijker dit te managen en registreren. Hiermee ontstaat er inzicht in het hele traject, waar de zending zich bevindt, en kunnen klanten/ ontvangers nog beter geïnformeerd worden over de status van hun bestelling.

Normering van werkuren

Deze functionaliteit zorgt ervoor dat u door toevoeging van heldere regels, de controle op door de chauffeur verantwoorde activiteiten, kunt vereenvoudigen.. Deze regels zijn voor iedereen van toepassing en kunnen vooraf ingesteld en gecommuniceerd worden met de chauffeurs. Dankzij Normering van de werkuren kunt u op taken normtijden instellen . Bijvoorbeeld op tanken. U kunt afspreken dat een chauffeur niet langer dan 15 minuten tankt. Als hij langer dan 15 minuten tankt, wordt een X percentage aan tijd dat hij extra bezig is toegevoegd aan zijn pauze. Dit zorgt ervoor dat niet elke taak handmatig gecontroleerd hoeft te worden. Bij een van onze klanten heeft dit er al voor gezorgd dat hiermee 1 FTE bespaard wordt op controle van uitgevoerde taken en werkuren. Bedrijven kunnen dit zelf zo streng afstellen als zij dat zelf nodig achten.

Lees ook: Dambacher Transport Services wil grote stappen maken met MendriX

Configureerbare laadtaken

Waar u voorheen alleen tijdsvensters voor lostaken kon bepalen, kunt u dat met deze functionaliteit nu ook voor laadtaken. Dat wil zeggen dat u kunt gaan sturen op dagen/ tijdsvensters, wanneer er geladen moet worden. Zo voorkomt u dat er een piekbelasting ontstaat, doordat uw opdrachtgever / de verzendende partij aan het einde van de dag een hele bulk orders inschiet. Met deze functionaliteit krijgt u zelf de mogelijkheid de cut off tijd in te stellen en bepaalt u daarmee de uiterste tijd waarvoor vandaag laden nog van toepassing is. U heeft hiermee meer controle op uw beschikbare resources en kunt vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen.

Grafisch plannen

Vanuit klanten was de wens geuit om ongeplande taken zichtbaar te krijgen op de kaart. De meeste planners beschikken over topografisch inzicht, maar toch blijkt het ook voor hun gemakkelijker te zijn om te zien waar ongeplande taken liggen die ze nog moeten plannen. Met de muis kunnen de ongeplande taken op de kaart bij elkaar geklikt worden om zo een route te maken. Ook kunnen taken eenvoudig in een bestaande rit gesleept worden.

E-mail in uw eigen huisstijl?

Op verzoek van een aantal klanten heeft MendriX de toevoeging gedaan dat klanten vanuit MendriX in html hun e-mail zo kunnen vormgeven als zij dat wensen. Met deze toevoeging kunnen transporteurs of verladers de e-mail volledig in de eigen huisstijl gieten. Dit wordt vooral ingezet bij communicatie van business naar consumer. Bijvoorbeeld de melding over het moment van levering. Die kan vanaf nu helemaal in de stijl van de klant.

Meer functionaliteit

Bovenstaande ontwikkelingen vormen een selectie uit alle ontwikkelingen in MendriX TMS. Over deze en andere functionaliteit vertellen we u graag meer op de ICT & Logistiek. Wilt u gelijk meer weten? Vul dan hieronder vrijblijvend het contactformulier in. We bellen u dan graag om u antwoord te geven op al uw vragen…

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden