De wereld van transport en planning is dynamisch. MendriX TMS streeft er voortdurend naar om klant de meest geavanceerde oplossingen te bieden. Een jaar geleden gingen we met onze gewaarderde klanten in gesprek, en we vroegen ons af: hoe kunnen we MendriX TMS nog beter laten aansluiten op gemeenschappelijke behoeften en wensen? Dit leidde tot de ontwikkeling van de nieuwe ‘Inzetbaarheidsplanning’ module, een welkom hulpmiddel voor planners die dagelijks voor honderden ritten beslissingen moeten nemen.

Product Owner Carvin Werners deelt zijn inzichten: “In het transport draait alles om wielen en mensen. Het draaiend houden van deze resources is de grootste kostenpost voor een vervoerder. De MendriX Inzetbaarheidsplanning gaat verder dan registratie; het transformeert registratie in gebruiksgemak. Planners hebben een dynamische functie, en wij helpen hen de juiste beslissingen te nemen.”

Inzetbaarheidsplanning biedt planners verschillende voordelen:

Alle beschikbare resources in één oogopslag

Met een vernieuwd grafisch planbord hebben planners direct inzicht in beschikbare chauffeurs, voertuigen en materiaal.

Centraal overzicht

Het planbord geeft planners een gedetailleerd overzicht van alle beschikbare resources, inclusief realtime informatie over afwezigheid, dienstroosters en beschikbaarheid van trailers.

Alerts

Het systeem voorziet planners van handige waarschuwingen, bijvoorbeeld bij dubbelplannen van resources of het inplannen van onbeschikbare voertuigen.

Filteropties

Diverse filterfuncties maken het plannen eenvoudiger en sneller door chauffeurs standaard te filteren op beschikbaarheid.

Inzicht in gewerkte uren

Planners krijgen een gedetailleerd inzicht in de gewerkte uren van chauffeurs, waardoor ze effectiever kunnen sturen op contracturen en overuren.

Na zorgvuldige voorbereiding, tussentijdse evaluaties en een succesvolle pilotfase, is de MendriX Inzetbaarheidsplanning gereed voor de markt. Wij zijn enthousiast over de impact die deze module zal hebben op het vereenvoudigen van het planningsproces en het optimaliseren van resource management.

Benieuwd naar de mogelijkheden van MendriX TMS voor jouw organisatie? Bestaande klanten nodigen wij van harte uit om ideeën aan te dragen op het MendriX Ideeënportaal. Deze kunnen verwerkt worden in de roadmap voor productontwikkeling. Zo blijven we samen voortdurend vooruitgaan om de transportplanning naar nieuwe hoogten tillen!

Carvin Werners
Product Owner

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden