In kader van de nieuwe release van MendriX TMS, zoomen we deze zomer in op een aantal nuttige en wenselijke toevoegingen van ons TMS en van MendriX Mobile.

Wat betekenen wijzigingen in de software voor de gebruiker en hoe dragen deze bij aan de klantgerichtheid in logistieke processen? Wat zijn de voordelen voor gebruikers en hun klanten?

De eerste wijziging, die we hier uitlichten, betreft de mogelijkheid om tarieven te berekenen op orders.

Roemaat Transport: “We zijn heel content met deze toevoeging. Het levert heel veel tijdsbesparing op.”

De uitdaging

Klanten van MendriX vonden het lastig dat zij tarieven, zoals de dieseltoeslag, niet met terugwerkende kracht konden aanpassen op uitgevoerde orders. Het systeem stond niet toe dat als je eenmaal het product hebt ingeladen op een order, je achteraf de dieseltoeslag kunt aanpassen. Dat kon wel handmatig worden gedaan, maar als je dat als gebruiker op honderden orders moet uitvoeren achteraf per week of per maand kost dat wel heel veel uren tijd.

De oplossing

“Stel: Je krijgt een hele maand orders binnen, en de dieseltoeslag komt pas op het einde van de maand binnen. Voorheen moest je dan elke order handmatig aanpassen. Nu kun je dat met één druk op de knop wijzigen voor een hele bulk aan orders. Met deze toevoeging kun je dus herberekening toepassen op het moment dat een tarief wijzigt, desgewenst met terugwerkende kracht. Dit geldt overigens niet alleen voor dieseltoeslag. Er zijn meer situaties denkbaar. Wanneer bijvoorbeeld tarieven gaandeweg wijzigen of informatie over tarieven achteraf wijzigt, kun je dat met terugwerkende kracht aanpassen voor de facturatie voor alle betreffende orders.”

De resultaten

Elke onderneming die te maken heeft met grote volumes, waarbij met regelmaat achteraf tarieven worden vastgesteld of moeten aangepast, kan een enorme tijdsbesparing boeken. Mark Krabbenborg, applicatiebeheerder bij Roemaat Transport, een van de klanten die er nu mee werkt, laat weten: “We zijn heel content met deze toevoeging. Het levert heel veel tijdsbesparing op. Dat is voor ons dan ook de reden dat we aan MendriX hebben gevraagd om dit te ontwikkelen. We hoeven nu niet meer alle orders te herberekenen. Dat kunnen we doen met één druk op de knop. Dat werkt ideaal. We hebben nog niet gemeten hoeveel het exact oplevert, maar zeker is dat het veel is.”

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden