De Europese Rij- en rusttijden Wet verplicht chauffeurs ertoe tot op de minuut nauwkeurig uit te moeten rekenen of zij hun bestemming op tijd halen of niet. Met alle gevolgen van dien als dit niet lukt. MendriX TMS maakt het naleven van deze wet een stuk eenvoudiger dankzij de nauwe samenwerking tussen de Werkurenhulp in MendriX Mobile en MendriX TMS.

Afgelopen week werd de petitie ‘Vereenvoudig de Europese rij- en rusttijdenwet’ overhandigd aan minister Melanie Schultz-van Haegen. De wet hanteert strikte richtlijnen, waardoor chauffeurs die hun tijden niet op de minuut nauwkeurig kunnen verantwoorden met boetes worden bestraft. Zelfs als zij buiten hun schuld om vertraging oplopen.

Met MendriX is dit verleden tijd! Chauffeurs met MendriX Mobile staan continu in contact met het TMS. Met de Werkurenhulp houdt MendriX Mobile automatisch bij wat de chauffeur wanneer doet. Laden, lossen, rijden en rusten, alles wordt vastgelegd. Mocht MendriX Mobile het onverhoopt niet weten, dan wordt de chauffeur gevraagd wat hij aan het doen is.  De precieze naleving van de Wet Rij- en rusttijden verloopt niet via de app, maar duidelijke urenverantwoording voorkomt een hoop administratieve rompslomp en discussie en zorgt dus voor blije chauffeurs.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden