Voordat MTH-Koeriers met MendriX in zee ging, was het elke zondag raak. Eigenaar Andre van Spijkeren was druk met de administratie. “Alles werd handmatig op kladblaadjes gedaan”, vertelt hij. “Dat is nu verleden tijd. Hoe groter je wordt, hoe meer dingen je moet onthouden. Dan wordt een TMS pure noodzaak.”

Voor Van Spijkeren was belangrijk dat alle klanten in een bestand staan. Hij zegt: “Dat scheelt heel veel tijd.” Het ziet er bovendien professioneler uit, naar de klant toe. Als we nu een order hebben afgerond, hoeven we maar een paar letters in te typen van de klantnaam, en de gegevens komen direct boven water. Het is zo heel overzichtelijk, en we hebben een duidelijke historie van wat we hebben gedaan. Als de klant belt over een factuur, is het gemakkelijk om het terug te zoeken.”

MTH-Koeriers

Besparingen met MendriX TMS

De eigenaar van MTH-Koeriers is ervan overtuigd dat dit ook besparingen oplevert: “Dat zie je misschien niet direct allemaal, maar wel op de langere termijn.” Voor MTH-Koeriers zijn de besparingen niet het belangrijkste. Wel de efficiëntie. “Daarin willen we ook een slag maken”, zegt Van Spijkeren. MTH-Koeriers werkt samen met Packs, waarvoor de transporteur als depot fungeert en pakketten uitrijdt. Packs koppelt al jaren met MendriX. Om die reden denkt Van Spijkeren dat het eenvoudig zal zijn om ook de ritlijsten uit Packs naar MendriX TMS. “Zo krijgen we er meer controle over”. Wie weet zullen we op termijn dan MendriX Mobile in gebruik nemen, zodat we ook via mobiel realtime de orders kunnen afmelden.”

Lees ook: Gaat u als VIP naar de ICT & Logistiek?

MTH-Koeriers: Volste vertrouwen in MendriX

De koerier is erg te spreken over de samenwerking met MendriX: “Je hoeft maar te bellen, en als er geen oplossing is, bellen ze binnen de kortst mogelijke tijd terug. Ik heb het volste vertrouwen in MendriX en haar mensen.” De koerier benut het TMS nog lang niet ten volle: “Er zit zoveel in. Ik ben ook nog lerende”, geeft hij toe. In de nabije toekomst hoopt hij alle functionaliteit volop te benutten. Voor MTH-Koeriers is MendriX meer dan een leverancier. “We zijn een partnerschip aangegaan. Dat is duidelijk merkbaar.” MTH-Koeriers heeft net als andere MendriX klanten een customer succes manager toegewezen gekregen, die samen met de klant blijft werken om in te spelen op nieuwe kansen en veranderingen in de markt.  “Samen met MendriX gaan we ervoor”, aldus Van Spijkeren.

‘MendriX doet het samen’

Dat is dit jaar een thema dat MendriX in de afgelopen jaren al waar maakte, maar wat dit jaar nog meer voor het voetlicht zal komen. Onder andere op de ICT en Logistiek die in november weer gehouden wordt in de Jaarbeurs te Utrecht. “We doen het samen. Samen met de klant bereiken we het beste resultaat. Veelal ook in samenwerking met partners waar we mee koppelen, zoals TomTom Telematics, PTV, GLS, DPD en nog veel meer.”

ICT & Logistiek in teken van Digital Supply Chains

Van 28 tot 30 november is MendriX weer aanwezig op de beurs ICT & Logistiek. Dit jaar staat deze beurs in teken van Digital Supply Chains. De technologie en automatisering wordt steeds belangrijker in de logistiek. Alles wat gedigitaliseerd kan worden, wordt gedigitaliseerd in de logistieke keten. ‘MendriX doet het samen’, sluit hier mooi op aan. Met de nieuwste en uiterst koppelbare release MendriX TMS speelt MendriX in op de vraag: ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik zo efficiënt en snel mogelijk kan werken, tegen zo laag mogelijke kosten?’ Een bezoek aan ICT & Logistiek is een uitermate geschikt moment om met collega’s uit de branche samen te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen van MendriX. Bezoekers zijn van harte welkom op stand 03.C042, waar enthousiaste MendriX medewerkers uitkijken naar uw komst!

Over MTH-Koeriers

MTH-Koeriers is in een rap tempo uitgegroeid van eenmanszaak naar een bedrijf met twee man in dienst en vier wagens. Het bedrijf heeft inmiddels gemiddeld 150 klanten. De samenwerking met Packs meegerekend, waarin MTH-Koeriers participeert als depot, komt het totaal aantal klanten op de 200. Voor Packs brengt MTH-Koeriers paketten rond in heel Nederland. Voor het grootste deel is dit het bezorgringsgebied voor MTH-Koeriers. Daarnaast bezorgt het koeriersbedrijf op aanvraag ook (spoed)orders elders in Europa. Voor meer informatie, bezoek de website: mthkoeriers.nl

 

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden