MendriX is opnieuw bekroond met een FD Gazelle Award voor snelle groei! Hiermee behoort de TMS-aanbieder wederom tot de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

De vraag naar complete transportsoftware, in combinatie met mobiele oplossingen, blijft toenemen, zéker nu de transportsector weer groeit. Zo zag MendriX in het afgelopen jaar haar klantenkring groeien met 15 procent. Mark van der Hijden, die samen met Laurens van Run het bedrijf leidt, weet de groei wel te verklaren: “Wij geloven erin dat je met een langdurige relatie en door goed naar elkaar te luisteren, een hechte partnership vormt. Cyclisch, met korte communicatielijnen, maar met respect en verantwoordelijkheid, over en weer.”

MendriX doet niet op de conventionele manier zaken, dat zorgt er ook voor dat MendriX zich onderscheidt van andere aanbieders: “Wij zeggen tegen onze klanten ook gerust: ‘Wij geven je niet wat je vraagt, maar wel wat je nodig hebt, en gaan je het heel moeilijk maken’”, aldus Van der Hijden. “MendriX maakt het persoonlijk waar. We staan naast de klant. Soms – figuurlijk gesproken – met de poten in de modder. Die toewijding vind je nergens anders. Daarnaast maakt MendriX mooie dingen, waarvoor klanten graag bij MendriX aankloppen.”

Solliciteren in een fourwheeldrive

Ook de personele bezetting van MendriX nam toe in het afgelopen jaar. Op creatieve manieren weet MendriX het personele bestand ook in tijden van een krappe arbeidsmarkt op peil te houden. Zo kwam MendriX afgelopen zomer in het nieuws met ‘Solliciteren in een fourwheeldrive’ om nieuwe consultants aan te trekken. Dat MendriX in trek is als werkgever, komt volgens Van der Hijden ook, omdat letterlijk geldt dat het welzijn van de medewerkers belangrijker is dan het welzijn van het bedrijf.

Lees ook: Waarom sollicitanten bij MendriX een ritje in een fourwheeldrive maken…

Regel is dat medewerkers bij MendriX het recht wordt gegeven op 80% fun in hun werk. “Alleen zo komen we tot goede resultaten”, aldus Van der Hijden, die benadrukt dat dit een natuurlijk proces moet zijn. “Het moet niet zo zijn dat we maar zus of zo doen om winst te kunnen maken. Onze medewerkers zijn het hart van het bedrijf. Hebben zij het naar hun zin, dan is dat winst. De economische winst is dan een mooi bijkomend resultaat.”

Horizon

Van der Hijden en Van Run houden altijd die stip op de horizon in gedachten. “Ofwel we zijn onderscheidend, doordat we ook onze klanten de unieke mogelijkheid geven onderscheidend te zijn. Mede dankzij ons kunnen onze klanten op hun beurt bieden wat geen andere logistieke dienstverlener biedt. Bijvoorbeeld, door klanten de mogelijkheid te geven om met sms na ontvangst van hun bestelling aan te geven hoe tevreden ze zijn over hun bestelling. Zo zorgen we voor een stukje verrijking van die klantbeleving, wat ervoor zal zorgen dat de ontvanger weer terugkomt voor een volgende bestelling.”

“Succesvol zijn we omdat we het samen doen”, meent Van der Hijden. “Niet alleen met klanten, maar ook met partners waarmee we de bedrijfstak samen bedienen. Om die reden is het MendriX TMS ook gemakkelijk te integreren in andere oplossingen die worden gebruikt in transport en logistiek.”
“Deze award is een bekroning voor klanten, partners, maar in de eerste plaats voor het hele MendriX team”, vult Van Run aan. “Ook was het natuurlijk nooit gelukt zonder onze klanten, die het avontuur met MendriX aangingen. We zijn trots op deze erkenning, voor onze mensen en voor onze klanten die dit samen met ons hebben gerealiseerd.”

Lees ook: TMS voor Transport en Koerier: met SMS notificaties voor de klant!

Over de FD Awards

De FD Gazellen Awards – een initiatief van Het Financieel Dagblad – worden dit jaar voor de 15e keer toegekend aan Nederlandse bedrijven die een onafgebroken omzetgroei van gemiddeld 10 tot 20% over een periode van drie jaar hebben laten zien. Daarnaast gelden er een aantal andere criteria, waaronder financiële gezondheid en winstgevendheid, waaraan MendriX ruimschoots voldoet.

MendriX op de ICT & Logistiek: Mis hét TMS niet!

Ook dit jaar kunt u MendriX weer vinden op de ICT & Logistiek ( Standnummer: 01.B050). Wij zijn benieuwd naar uw logistieke uitdagingen. Kom en daag ons uit op 7 en 8 november. Wij wijzen u graag de weg naar hét TMSRegistreer u nu alvast gratis, want dit wilt u niet missen!

Lees meer: MendriX gaat naar de beurs: de ICT & Logistiek op 7 & 8 november. Mis hét TMS niet!

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden