Recent kwam PostNL naar buiten met het nieuws dat klanten hun pakket live kunnen volgen. De mogelijkheden die MendriX biedt gaan nog een stap verder. Niet alleen is het mogelijk met MendriX het pakket live te volgen, maar ook kan de ontvanger de levering wijzigen tot op het laatste moment.

Hoe vaak gebeurt het niet dat de dag net wat anders loopt dan verwacht?! Dat geldt zowel voor ondernemers als hun klanten. Als vervoerder tref je het liefst je klanten thuis aan, dat voorkomt dat je nog een keer moet rijden of producten retour moet nemen. Door klanten de mogelijkheid te bieden tot op het laatste moment van levering de levering te wijzigen, biedt je de klanten net een beetje extra service. Een vervoerder kan zichzelf hiermee echt onderscheiden van de concurrent.

Lees ook: MendriX introduceert een geheel eigen booking concept

Bij het wijzigen van de leverafspraak kun je als vervoerder je klanten laten kiezen uit verschillende mogelijkheden. Daarbij kies je uiteraard wat het beste binnen je bereik/ capaciteit past. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om te bezorgen bij de buren of om het pakket op een veilige duidelijk aangewezen plek neer te zetten. Dat is een extra service die slechts door een select aantal topspelers in de markt geboden wordt. MendriX-klant Top Delivery Services laat weten dat dit soort ontwikkelingen mede aanleiding is geweest om recent met MendriX in zee te gaan. “MendriX loopt daarmee zondermeer voorop”, aldus Gé Ambaum van Top Delivery Services.

Extra omzet
Voor een vervoerder is dit goed nieuws, want hiermee kan hij niet alleen de klantenservice verbeteren, maar ook de omzet en zijn marges. Onder andere door extra tijdvakken aan te bieden, waarvoor klanten bereid zijn extra te betalen. Dat werkt volgens hetzelfde systeem als een grote supermarkt gebruikt voor het leveren van boodschappen. Ook voor Top Delivery Services zal dit op termijn interessant zijn, laat Ambaum weten. “Zover is het bij de meesten nog niet, maar wij gaan er met en dankzij MendriX wel naar toe dat we dit soort dienstverlening kunnen bieden.”

Sturen
Ook is het mogelijk klanten te sturen in gedrag. Om bijvoorbeeld lege kilometers te voorkomen, kan een tijdvak dat nog niet optimaal benut is, gratis / goedkoper aangeboden worden. Of klanten kunnen kiezen voor een duurzame optie: ‘Wilt u minder CO2 uitstoot met uw pakketje? Dan kunt u het beste kiezen voor dit tijdvak.’ Klanten kunnen bij het maken van de keuze voor het tijdvak, waar ze extra voor moeten betalen online direct afrekenen met betaalmethoden als iDEAL.

>>>>>>>> Hou de website in de gaten. Binnenkort volgt hier een uitgebreid nieuwsbericht over Top Delivery Services.

Geïnteresseerd in wat MendriX voor jou kan betekenen? Ga vrijblijvend het gesprek aan met een accountmanager of implementatieconsultant van ons. Laat hieronder je gegevens achter, en we bellen je graag terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden