D66 pleit voor een melding die consumenten waarschuwt voor de hoeveelheid CO2-uitstoot die een retourzending veroorzaakt. Natuurlijk is bewustwording, waar het begint, maar je kunt met MendriX daar nog een stap verder in gaan.

Met de software van MendriX is het mogelijk per rit de CO2 belasting te registreren. Door de ontvanger zelf het aflevertijdstip te laten kiezen bied je niet alleen optimale service voor de consument, daarmee ben je ook in staat om onnodige ritten te reduceren en te voorkomen en daarmee de CO2 belasting te reduceren.

Extra CO2-uitstoot

Hiermee voorkom je als ondernemer ook veel retouren. Met name tijdens de vakantie zullen veel bestellingen daadwerkelijk retour zijn gegaan, zonder ooit bij de klant te zijn afgeleverd. Dat is enorm zuur, voor zowel de ondernemer als de klant, maar het zorgt bovendien voor ongewenste extra CO2-uitstoot. Allemaal ongewenste zaken, die voorkomen kunnen worden.

Nieuwe functionaliteit MendriX TMS

Met nieuwe ontwikkelde functionaliteit in MendriX TMS (die naar verwachting dit najaar opgeleverd wordt) én met de ETA notificaties, neemt MendriX actief stappen om zo de CO2-uitstoot te reduceren. Bewustwording is mooi, maar ongewenste en extra ritten + bijbehorende kosten en CO2-uitstoot reduceren, is nog veel mooier. Daar heeft iedereen baat bij!

Lees ook op Logistiek.nl: D66 wil CO2-melding bij retouren

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden