In Duitsland rijzen de kosten van retouren de pan uit: Vijf miljard euro kostten de 500 miljoen artikelen die door consumenten werden terug gestuurd.

Eén op de zes bezorgde pakketten wordt in Duitsland retour gestuurd, zo valt te lezen op Logistiekprofs. Dit berekenden economen van de Universiteit Bämberg uit Beieren. In 2018 gingen er 280 miljoen pakketten retour. Daarin zaten 487 miljoen items. De totale kosten worden geschat op ruim vijf miljard euro. Die kosten zijn deels doorberekend in de marktprijzen, maar belasten vooral de marges van webwinkeliers.

“Retouren belasten aan de afzender”, vindt een reaguurder. “Verder niets meer gratis versturen.”
Dat we hier naar toe gaan met z’n allen, lijkt onvermijdelijk geworden. Ook het MKB Amsterdam ziet wel iets in een financiële prikkel om al die busjes in de binnenstad terug te dringen. Zo komt MKB Amsterdam met het idee om thuis bezorgen te belasten aan de consument. Ophalen bij een ophaalpunt, zou dan gratis zijn. Lees meer hierover op Logistiekprofs.

Walther Ploos van Amstel, logistiek expert, weet alles af van bezorgen in de binnenstad Amsterdam en last mile bezorging. Hij licht 10 trends uit in last mile delivery, waar logistieke dienstverleners mee te maken krijgen. Een must read voor iedereen in de transport wereld. Vanuit MendriX zijn wij heel benieuwd hoe u hiermee omgaat. Neem gerust contact op als u met ons hierover wilt doorpraten, en/of als u advies wilt over uw logistieke organisatie.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden