MendriX heeft in haar Transport Management Software nieuwe functionaliteit ontwikkeld om uit veel verschillende aflevermogelijkheden te kiezen. Het inboeken van afspraken werkt net zo eenvoudig als het boeken van een reis, een hotel of vliegticket. Dit resulteert in minder telefoonverkeer én tevreden klanten, die zelf bepalen wanneer zij geleverd krijgen.

De nieuwe opties zijn met name interessant voor bedrijven die zich bezig houden met consumenten leveringen. Door de ontvanger zelf het aflevertijdstip te laten kiezen kunnen MendriX klanten optimale service bieden voor de consument. Bovendien zijn ondernemers daarmee in staat om onnodige ritten (en bijbehorende CO2 uitstoot) te reduceren.

Ontdek meer op de ICT & Logistiek volgende week: 5 redenen waarom je MendriX niet wilt missen op de ICT & Logistiek

Een vervoerder kan zichzelf hiermee echt onderscheiden van de concurrent. Wanneer het voor de klant tot op het laatste moment mogelijk is om de leverafspraak te wijzigen, is dat tenslotte extra service die hooguit door een aantal top spelers in de markt geboden wordt. Daarbij kunnen vervoerders extra omzet genereren door tijdvakken aan te bieden, waarvoor klanten bereid zijn extra te betalen. Ook is het mogelijk om hiermee de klant te sturen in gedrag. Om bijvoorbeeld lege kilometers te voorkomen, kan een tijdvak dat nog niet optimaal benut is, gratis / goedkoper aangeboden worden. Klanten kunnen bij het maken van de keuze voor het tijdvak, direct afrekenen voor deze extra service met betaalmethoden als iDEAL.

Next step in traceerbaarheid

Met afspraken opties én de ETA notificaties, loopt MendriX voorop in traceerbaarheid van het pakket. Door de voertuigpositie naar MendriX TMS te trekken, wordt het mogelijk voor een ondernemer/ logistieke dienstverlener om de zending tot in detail te volgen. Afwijkingen worden niet alleen vast gelegd, maar kunnen ook tot op het laatste moment ingesteld worden. Bijvoorbeeld voor levering van een pakket bij de buren. Dus, wanneer een klant plots niet thuis blijkt, kan hij tot op het laatste moment nog aangeven dat hij levering bij de buren wenst.

Beter geïnformeerd

Het voordeel hiervan is dat je als ondernemer je klant net een stukje extra service kunt bieden. Consumenten hebben behalve meer keuzevrijheid, ook betere informatie over het aflevertijdstip en/of eventuele wijzigingen. Hoe dat eruit ziet, zal MendriX graag laten zien op de ICT & Logistiek, die wordt gehouden in de Jaarbeurs van 5 tot 7 november.

Daarnaast kunnen bezoekers zich laten informeren over de eerste versie van vragenpaden in MendriX Mobile. Moet er getekend worden voor een zending? Of moet de ontvanger zijn ID-bewijs laten zien? De chauffeur krijgt een melding in de app bij aflevering. Dat is handig bij producten waar een leeftijdslimiet op zit, zoals alcohol, maar ook bij zaken van waarde.

Meer weten? Vul het contactformulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden