TMS-leverancier MendriX komt steeds vaker als favoriet naar voren in een selectietraject. Elk jaar kiezen meer klanten ervoor om met MendriX in zee te gaan. Om al die klanten op de best mogelijke manier te bedienen en deze groei vorm te geven, zit MendriX momenteel volop in een verbouwing.

Groei vorm geven

Het kantoor wordt met in ieder geval een derde uitgebreid. “Zo hebben we letterlijk meer ruimte om die groei vorm te geven”, aldus eigenaar Mark van der Hijden. In de afgelopen jaren had MendriX al een double digit groei. In 2016 sleepte het bedrijf nog de FD Gazellen Award in de wacht, omdat het behoort tot de snelstgroeiende bedrijven in Nederland. Laurens van Run, mede-eigenaar zegt: “De vraag naar onze TMS-oplossing, al dan niet in combinatie met MendriX Mobile, blijft toenemen. Mede doordat de transport sector aantrekt. Veel klanten kiezen voor MendriX, omdat we voorop lopen in ontwikkelingen. Dat willen onze klanten natuurlijk ook. Onze ontwikkelaars maken hele gave dingen, die niet alleen onze klanten blij maken, maar ook de eindklant, omdat die daardoor onder andere de status van de levering kan volgen. Het proces rondom de levering is met MendriX transparanter en de klantenservice krijgt zo een enorme boost.”

Studentenkamertje

Ook voor komende jaren verwachten Van Run en Van der Hijden dat die stijgende lijn zich doorzet. Van der Hijden vertelt hoe MendriX zo’n 15 jaar geleden al weer begon als Global Data Exchange. “In 2004 was er een fusie tussen mij en huidige compagnon Laurens van Run en voormalig compagnon Mark Snoek. Snoek is wat anders gaan doen, omdat hij zijn hart wilde volgen.” MendriX ‘als activiteiten’ bestaat volgens Van der Hijden zelfs al sinds 1996. “Toen heette het MendriX ICT met een TMS product. Het begon op een studentenkamertje met een DOS pakket voor Frank Ebrecht, directeur van STS Sneltransportservice, nog steeds klant als ECL (Eindhoven Courier Logistics). Middenin een rommelige studentenkamer, waar de vloer bezaaid lag met boeken en cd’tjes. Daarna is het met huidige compagnon Laurens verder gegaan van een zolderkamer naar Maarssen. Inmiddels is dit al de tweede keer dat we hier uitbreiden.”

Trotse eerste klant

Frank Ebrecht die dus in feite mee aan de wieg heeft gestaan van MendriX, vertelt: “Ik had het idee, en Mark heeft het ontwikkeld. Daarmee hadden wij vijftien jaar geleden echt wat unieks, waarmee we de planning en facturatie konden doen. Uiteindelijk zijn Mark en Laurens ermee verder gegaan, en hebben zij het gebracht tot waar het nu is.” Ebrecht is erg trots als hij ziet hoe MendriX TMS nu door het hele land wordt ingezet. “Dat is geweldig om te zien. Ergens is het toch ook nog een beetje je kindje. Dat het zo is gegroeid en zo wordt ingezet, is dan natuurlijk een prachtig gegeven. Mark zal ons wellicht nooit vergeten als eerste klant waar dit speciaal voor is ontwikkeld, maar wij op onze beurt zullen hem en MendriX nooit vergeten. We zijn erg dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan.” Voor meer info over ECL, bezoek de website.

Uitbreiding TMS pakket

MendriX heeft de huidige groei niet alleen te danken aan de vele nieuwe klanten die kiezen voor MendriX TMS. Laurens van Run vertelt: “Ook bij bestaande klanten worden nieuwe trajecten opgestart. Veel klanten kiezen voor uitbreiding van hun TMS pakket met de vele mogelijkheden die MendriX biedt, zoals onder andere MendriX Mobile. Ook de Live Gebeurtenissen, waarmee MendriX zich onderscheidt in de markt, blijkt een klantentrekker.”

Lees ook: Yes! MendriX is aan het verbouwen!

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden