Lemmens Transport was voor een grote klant op zoek naar een tool om de administratie te vereenvoudigen. “Net op dat moment belde MendriX. Over timing gesproken… Zij konden ons precies bieden wat we zochten”, aldus Nicolle Brouns van Lemmens Transport.

De facturatie mogelijkheden in MendriX TMS gaven de doorslag voor de logistiek dienstverlener. “Dat was bij ons echt een issue”, aldus Brouns. “We hebben te maken met seizoenswerk. In de zomer hadden we altijd twee oproepkrachten nodig om de facturatie af te handelen. Dat hoeft straks niet meer.” Lemmens Transport zit momenteel in de opstartfase met MendriX TMS. “Er zijn nog wat issues waar we aan werken, en MendriX timmert keihard aan de weg om die issues op te lossen.” Ze is positief ingesteld en schat in dat Lemmens Transport hiermee gemiddeld één fte kan besparen.

Lees ook: Blex Logistics: “Met MendriX kun je alle kanten op”

Seizoensartikelen

Lemmens transportLemmens Transport regelt onder andere de verzending van de grote en zware bestellingen voor een leverancier van seizoensartikelen. Vooral de zomermaanden zijn extra druk volgens Brouns. De facturatie vormde voorheen een uitdaging, omdat alles eerst op papier ingevuld werd, en daarna handmatig ingevoerd moest worden in het boekhoudprogramma van Exact, waarna de factureren werden gemaakt. “De prijzen staan nu in MendriX TMS, en kunnen automatisch gefactureerd worden. Daarna wordt straks doorgeboekt naar Exact. Hierdoor worden alle gegevens maar één keer vastgelegd.”

Lemmens Transport heeft momenteel alle klanten vastgelegd in MendriX. Naast de klant met de webshop heeft Lemmens nog veel andere kleinere klanten. Het bedrijf besteedt alles uit, en doet zelf vooral de coördinatie van transport. “Dat is dus puur administratief werk. Wel hebben we zelf ook auto’s voor de spoedklussen en voor fijnmazige distributie.

Lees ook: Diverse nieuwe vacatures bij MendriX

TMS Software als multi-administratie tool

Uiteindelijk willen we van MendriX in de toekomst een totaal omvattende multi-administratie tool maken. “Eerst kijken we hoe we het factureren nog efficiënter kunnen laten verlopen, door bijvoorbeeld te koppelen met Exact. Daarna zullen we de administratieve mogelijkheden van MendriX verder willen uitdiepen.”

Over Lemmens Transport

Lemmens Transport is sinds 1996 gevestigd op Maastricht Airport. De logistiek dienstverlener houdt zich dagelijks bezig met (spoed)vrachten. Zowel klein als groot, van envelop tot volledige trailerlading. Daarnaast verzorgt Lemmens Transport fijnmazige 24-uurs distributie door de gehele Benelux. Dat betreft zowel business-to-business als businessto-consumer, speciaal voor webwinkels. Door de centrale ligging in de Euregio maken klanten graag gebruik van het warehouse, dat is voorzien van een vloeistofdichte vloer en daardoor speciaal geschikt voor milieu belastende stoffen. Tevens biedt Lemmens Transport de afhandeling van douane faciliteiten.

Wilt u ook de administratie vereenvoudigen?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden, en samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw uitdagingen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden