Voor Kemachara Transport gaf de werkurenhulp de doorslag om voor MendriX te kiezen. Het transportbedrijf heeft 65 mensen in dienst en bedient haar klanten met zo’n 50 voertuigen. “De automatisering van de gewerkte uren was de grootste uitdaging”, aldus sales- en fleetmanager Albert-Jan Roozen.

Hij heeft om die reden de implementatie van MendriX gefaseerd aangepakt. “Eerst de werkurenhulp. Daarna de order- en taakafhandeling”, aldus Roozen. Hij kent MendriX al sinds hij jaren geleden samen met Koerier.com samen werkte. “Met MendriX wist ik zeker dat het goed geregeld zou worden.”

Kemachara werkt veel op basis van vaste routes. “Daarbij zijn we aan het kijken hoe we de informatie van de chauffeurs het best in het systeem kunnen krijgen. Ofwel welke weg we willen bewandelen in MendriX. Het is een systeem dat prima kan omgaan met complexe issues en gelukkig is het daarnaast ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Toch is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende te nemen stappen. Dat gebeurt dan ook niet van de ene op de andere dag”, zegt hij.

Dubbele invoer verleden tijd

“Met MendriX boeken we tijdwinst, omdat dubbele invoer verleden tijd is”, vertelt Roozen. “Bovendien worden de uren nauwkeuriger en completer geregistreerd. Fijn voor de chauffeur en duidelijk voor de klant.” Kemachara werkt verspreid over Nederland vanuit tien locaties. “Daarom werken we met een mobiele prikklok. Die functionaliteit konden we gelukkig snel implementeren. Het belangrijkste was uiteindelijk dat orders en taken correct en volledig in MendriX staan, zodat de facturatie daaraan gelinkt kan worden.”

Recentelijk heeft Kemachara ook de functionaliteit geïmplementeerd waarbij de chauffeurs via het webportaal hun verloningsinformatie digitaal kunnen opvragen. Ook dat bespaart tijd zegt Roozen: “Daarmee hoeven we de chauffeurs niet meer te mailen.”

Hij is erg te spreken over de samenwerking met MendriX. “We krijgen overal direct antwoord op. De volgende stap voor Kemachara is het koppelen van MendriX TMS aan een verloningssysteem. “We vinden het vanzelfsprekend heel belangrijk dat we volgens de CAO verlonen. Daar gaan we prat op. Als we die koppeling nog samen met MendriX kunnen afdekken, dan zijn we 100 procent tevreden.”

Over Kemachara Transport

Kemachara Transport is een transportonderneming die gespecialiseerd is in dedicated transport, waarbij kwaliteit op de eerste plaats komt. Kemachara Transport specialiseert zich in geconditioneerd transport (vervoer van gekoelde en bevroren producten). Door de jarenlange ervaring binnen transport is het bedrijf een perfecte partner binnen de logistiek. Kemachara werkt met 65 medewerkers en 50 voertuigen voor grote en kleine bedrijven. Het bedrijf levert 24/7 transport op maat. Kemachara is in het bezit van de NIWO-vergunning en is ook Pay-checked in transport gecertificeerd. Meer info: http://kemachara.nl/

Wilt u ook een professionaliseringsslag maken?

Laat hieronder uw contactgegevens achter. Dan bellen wij u om u vrijblijvend meer informatie te geven. Ook als u wilt weten of wij u op andere manier kunnen helpen, kunt u ons benaderen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden