De chauffeurs van JKB Transport, die onder andere fietsen vervoert voor de grotere webshops in Nederland rijden voortaan vaste rondjes. “Daardoor zigzaggen ze niet meer, en dat bespaart enorm. Ze tanken minder, chauffeurs weten waar ze aan toe zijn, en ze zijn eerder thuis bij hun gezin”, dat zegt Mandy Kuijper, mede-eigenaresse van JKB Transport.

De transporteur stapte over op het TMS van MendriX, omdat ze willen groeien. “Wil je groeien, dan is MendriX een goed vervolg daarop”, zo kreeg JKB te horen van drie verschillende kanten. Zelfs de leverancier, waar ze hun voormalige TMS afnamen, adviseerde hen dit. “En het is geen fabeltje”, zegt Kuijper enthousiast.

Voorheen werkte JKB met EasyTrans, een betaalbaar en eenvoudig koeriersprogramma. “In overleg met hen en een adviseur zijn we gaan rondkijken. Uiteindelijk hebben we toen ook advies ingewonnen bij onze grootste klant, een grote fietsenboer. Die waren ook enthousiast. Met z’n drieën kwamen we bij MendriX uit. De demo’s waren erg mooi. Daarop kon je duidelijk zien wat je kon doen, wat het was, en hoe het werkte. Alle betrokkenen hadden een eigen vragenpakket, en weet je wat? Het kan allemaal!”

Ze staat op het punt om haar koffers te pakken voor een weekje vakantie. “We kunnen nu letterlijk zonder zorgen de deur uit. Eindelijk weer op vakantie dankzij MendriX, verzucht ze. Met MendriX maakt JKB nu combinaties in ritten, die voorheen niet gemaakt konden worden. “Het is een alles in één systeem”, zegt Mandy. “We hebben veel verschillende ritjes, waardoor het voor ons onoverzichtelijk werd om alles met de hand bij te houden. Daarbij is het ook wel fijn dat we met dit TMS nu met de klanten kunnen koppelen.”

“Het kan allemaal.”

Mand Kuijper

Mede-eigenaresse, JKB Transport

Live gebeurtenissen belangrijk

De Live gebeurtenissen, die MendriX als enige TMS-leverancier kan bieden, zijn ook erg belangrijk voor JKB. “Omdat we elke dag langs de weg zitten, is het belangrijk dat we nu met de app erbij alles kunnen controleren. Klanten kunnen bovendien zelf dingen volgen. Vooral voor grote klanten is dat heel erg fijn. Ook voor de jongens die onderweg zijn, is het ideaal. Als er iets is, kun je meteen één op één chatten met ze.”

TMS vol mogelijkheden

Officieel zijn ze nog maar kort bezig met het TMS van MendriX, maar Kuijper is nu al zeer enthousiast. “We kunnen er alles mee wat we willen. We hebben super veel mogelijkheden, die we ook nog kunnen uitbreiden. Bij MendriX kun je veel eigen ideeën inbrengen. Het is heel prettig dat het geen standaard programma is, maar dat het in te richten is naar je eigen behoeften.”

Minder in de file

Het neemt volgens Kuijper veel tijd uit handen: “Het scheelt gewoon een maand per jaar! Daardoor hoeven we minder mensen in dienst te nemen. Dat is heel mooi voor een kleinere ondernemer als wij zijn. Het verdient zichzelf ook snel terug. Dat ervaren we nu al. Onder andere in papier. Voorheen hadden we zoveel papierwerk. Dat hebben we niet meer, dankzij de koppeling met het boekhoudprogramma.”

Kuijper vertelt dat ze gedurende de tijd dat ze ermee werken al heeft gezien hoe het groeit en beter wordt. “Hier merk je gewoon in dat het echt van deze tijd is. Het is afgestemd op alle facetten in het verkeer. Ook de chauffeurs zelf zijn enthousiast. Zij zijn niet alleen eerder thuis, maar staan gewoon minder in de file. Geweldig dus!

Over JKB Transport

JKB Transport biedt transport diensten voor grote en kleine klanten/opdrachtgevers. Het bedrijf is in het bezit van 5 bussen een Ford Custum en Renault Master L3 2x, Mercedes Sprinter L4 en een Fiat Ducato L4. JKB is gespecialiseerd in vervoer van fietsen voor de grotere webshops. De medewerkers van JKB Transport zijn ook in te huren voor op de vrachtwagen (internationaal en speciaal transport) of als heftruck chauffeur en hoogwerkermachinist. Voor meer informatie, bezoek de website van JKB Transport.

Over MendriX

MendriX is dé softwareleverancier voor transport en koerier. Het MendriX Transport Management Systeem (TMS) is zeer compleet, en daarmee de standaard binnen de wereld van transport en koerier. Met onder andere Live gebeurtenissen, route optimalisatie, KPI’s, voertuigvolgsysteem, urenregistratie en automatische facturatie na een melding via onze app.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden