‘Pakketbezorgers opgepast – beschadigd pakket betekent exit’, zo kopt Logistiek.nl. Ondernemers die te maken krijgen met pakketbezorgers die hun producten beschadigen, sturen ze dus direct de laan uit.

Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Ofwel 100% uitsluiting van beschadigingen is niet te voorkomen. Wat wel te voorkomen is, zijn ontevreden klanten die een beschadigd product of pakket ontvangen.

Uit het onderzoek van Kieskeurig.nl blijkt dat 15 procent van de respondenten wel eens te maken heeft gehad met een beschadigde levering. Die conclusie roept vraagtekens op. Heeft de chauffeur de beschadiging niet gezien? Waar in het traject is het pakket beschadigd? Het is bijna niet voor te stellen dat een chauffeur een beschadigd pakket aflevert. Om dat te voorkomen, is het niet alleen goed om duidelijke afspraken hierover te hebben met de pakketbezorger, maar ook om als ondernemer de mogelijkheid te hebben om de zending tot op het pakketje nauwkeurig te traceren.

Traceerbaarheid

Met MendriX Mobile 2.0 is traceerbaarheid – tot op het pakket nauwkeurig – realtime mogelijk. Door toevoeging van ‘scan status’ hebben ondernemers op ieder gewenst moment inzicht in hun zending. Stel een pakketbezorger heeft drie pakketten mee, met een van de pakketten is een probleem. Met gebruik van MendriX Mobile 2.0 kunnen ondernemers zich direct laten informeren. Zo voorkomt u als ondernemer niet alleen dat uw klant een beschadigd product ontvangt, maar kunt u er voor zorgen dat de klant geïnformeerd wordt. Ook kunt u direct het bestelde product opnieuw klaarzetten voor verzending.

Bij de scan status heeft de chauffeur de mogelijkheid foto’s toe te voegen. Die foto’s kunnen in MendriX Mobile 2.0 ook opgeslagen worden als pdf, wat handig is om achteraf als bewijsmateriaal toe te voegen. Zo weten ondernemers ook precies waar en wanneer het in het traject fout is gegaan. Daaruit kan lering getrokken worden om het in de toekomst te voorkomen.

MendriX Mobile 2.0, weten wat er onderweg gebeurt! Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden