Transportbedrijf Hermos stond voor de keuze: “Iemand extra aannemen of  automatiseren”, aldus zaakvoerder Ina Hermans. “We kozen voor het laatste, en wel met MendriX”.

Hermos heeft de opstartfase van de implementatie net afgerond, en maakt zich nu klaar voor de uitrol van MendriX Mobile. Voordat Hermos MendriX TMS en MendriX Mobile in gebruik nam, moest er continu geschakeld  worden tussen twee systemen. Er was veel telefoonverkeer nodig met de chauffeur, en er moest veel handmatig ingevoerd worden. Hermans vertelt: “Voor ons was het belangrijkste dat we een oplossing kregen, waarbij we de communicatie met de chauffeur konden verbeteren. Nu is er dankzij de app MendriX Mobile direct contact met de chauffeur. Verder hadden we veel rapportages in Excel. Met MendriX hebben we betere management rapportages. Hierdoor hebben we meer in- en overzicht in onze bedrijfsvoering, en kunnen we ook sturen op de opbrengst per wagen en per chauffeur.”

Uitrol MendriX Mobile

Hermos is een transportbedrijf pur sang met 50 trekkers en 60 opleggers. “We zijn gespecialiseerd in breekbare goederen. Onze grootste klanten zijn autoruitenspecialist Carglass en brouwerij Alken Maes”, vertelt Hermans. “De uitdaging waar wij dan ook mee te maken hebben, is dat we breekbare goederen vervoeren die uiteraard heel op plek van bestemming moeten aankomen”, zegt Hermans. “Voor Carglass geldt dat de leveringen klantgebonden zijn. Zou een ruit stuk zijn, dan moeten zij  alternatieven zoeken. Het is afspraak gevoelig, omdat Carglass op afspraak werkt met de klant.”

Tijdswinst

Met MendriX heeft Hermos Transport veel tijdwinst geboekt. Hermans vertelt: “Onder andere doordat er geen zaken meer dubbel ingevoerd hoeven te worden. Daarnaast hebben we in ieder geval 1 fte bespaard”, lacht Hermans. “We stonden, omdat het zo complex werd.  namelijk voor de keuze: Iemand aannemen of automatiseren. We kozen voor samenwerking met MendriX.”

De communicatie tussen chauffeur en klant is het belangrijkst voor Hermos Transport. “Onze chauffeurs kunnen echt van toegevoegde waarde zijn voor een klant. Zij zijn ons visitekaartje. Met MendriX plaatsen we onze chauffeurs dan ook zoveel mogelijk bij vaste klanten, zodat ze klanten leren kennen en goed kunnen afstemmen.”

Uniformiteit

Mede dankzij MendriX kan Hermos Transport nu op een meer uniforme wijze te werk gaan. Hermans licht toe: “De chauffeur werkt in een bepaald stramien om de informatie door te geven. Dankzij het feit dat hij met een druk op de knop nu de informatie doorgeeft, zorgt dat ook voor tijdwinst voor collega’s in de back office. Zij zijn veel minder tijd bezig met het invoeren en controleren van gegevens. Bovendien hebben de klanten sneller de beschikking over informatie, wanneer ze navraag doen. Hier liepen we vroeger vaak achter de feiten aan, omdat veel chauffeurs ’s nachts rijden. Wanneer we dan overdag een vraag kregen, dan gingen we niet die chauffeur uit zijn bed bellen. Dus moesten we wachten. Nu hebben we de informatie direct voorhanden.”

Korte lijntjes

Wat Hermans charmeerde bij MendriX was dat ze te maken had met de directeur van MendriX zelf. “Net als bij ons, zijn de lijntjes kort. Daar hou ik van. Dat is beter dan een grote speler, waarbij je een nummertje wordt.” Daarnaast is ze te spreken over de transparantie van MendriX TMS.  “Het is erg gebruiksvriendelijk.” Ze vertelt: “Het feit dat directeur Mark van der Hijden (MendriX) dit persoonlijk in handen heeft genomen, en ervoor heeft gezorgd dat noodzakelijke issues op maat werden opgelost, is geweldig. Mede daardoor voelden we ons ook serieus genomen.”

Wilt u net als Hermos meer doen met minder? Vul het contactformulier, en we nemen vrijblijvend contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen over MendriX transportsoftware te beantwoorden.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Hermos

Hermos is een transportbedrijf met 50 trekkers en 60 opleggers. Het bedrijf is gespecialiseerd in breekbare goederen. De grootste klanten zijn autoruitenspecialist Carglass en brouwerij Alken Maes. Hermos Transport is een 24-uursbedrijf. De planning is dag en nacht bemand. Meer informatie: Hermos.be

MendriX aanwezig op Transport & Logistics in Antwerpen

Meer horen over Hermos en andere klanten van MendriX? Van 17 tot 19 oktober is MendriX aanwezig op de Transport & Logistics in Antwerpen. Dit is de grootste vakbeurs voor de transport & logistieke sector in de Benelux. De beurs staat dit jaar in het teken van innovatie: Let’s move the future forward. Natuurlijk is dat een thema dat goed bij MendriX past. Op de beurs laat MendriX de nieuwste ontwikkelingen zien op gebied van TMS. MendriX doet ook mee aan de Demo route en digital Data route. Deelnemers aan deze tours komen MendriX zeker tegen. Bezoekers van Transport & Logistics Antwerpen kunnen MendriX vinden op: 1077.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden