Helder Transport gebruikt MendriX TMS vooral om orders te plannen en klanten te informeren. Voor een expeditiebedrijf is efficiënt werken erg belangrijk. “Bijna net zo belangrijk als onze service richting de klant”, aldus Maarten Obdeijn, eigenaar van het bedrijf.

Het bedrijf dat haar pijlen met name richt op Europees wegtransport, werkt momenteel aan een nieuwe website, waarin ze een koppeling maken met MendriX, zodat online orderaanvragen rechtstreeks in het TMS worden geschoten. “Hierdoor kunnen wij offerteaanvragen nog sneller beantwoorden vanuit MendriX. Daarnaast kunnen onze vaste relaties gebruik blijven maken van het al bestaande portal ‘worldlink’ om zendingen te boeken en orders te volgen door middel van track & trace.”

 

Mis het niet: Registreer u nu gratis voor de ICT & Logistiek 

 

Helder Transport bedient ongeveer 300 tevreden opdrachtgevers, waarbij de focus ligt op import en exportstromen binnen Europa. Helder transport beschikt tevens over een afdeling die zich bezighoudt met wereldwijde zee- en luchtvracht. De expediteur heeft zich gespecialiseerd in het vervoer van diverse producten vanaf een pallet tot volle trailer/container. Dagelijks heeft men gemiddeld 100 eenheden wereldwijd in beweging.

Helder Transport:
“Explosief groeien kan alleen als de basis goed is. Die is bij ons MendriX.

“We gaan als een speer. Dat kan alleen als de basis goed is. Die is bij ons MendriX”, aldus Obdeijn. “We hebben vanaf de start gekozen voor dit TMS en het ook direct goed ingericht, waardoor we zeer efficiënt kunnen werken. Naast de goede communicatie die vanuit MendriX met klanten mogelijk is, zijn ook de koppelingen die wij kunnen leggen met systemen van onze Europese partners heel belangrijk. Zo hebben we realtime inzicht in de status van transport. Dat is voor ons top, want zo kunnen we afhaal- en afleveradressen goed en tijdig inlichten. We zijn dan wel expediteur, maar opereren als een transportbedrijf”, zegt Obdeijn.

Klanten kunnen bij Helder Transport op verschillende manieren hun transport aanmelden. “Een groot deel van de orders komt binnen via het klantenportaal Worldlink”, vertelt Obdeijn. “Slechts een klein percentage komt nog telefonisch of per mail.” De nieuwe importeerfunctie binnen Worldlink maakt het mogelijk dat klanten eenvoudig csv of Excelbestanden met orderdata kunnen uploaden. Dat scheelt onze klanten heel veel tijd. “Hierdoor hoeven ze de zendingen niet één voor één in te voeren, maar importeren ze eenvoudig het Excel of csv bestand met dagelijkse orders.”

Duidelijk en eenvoudig

Obdeijn is erg te spreken over de samenwerking. “Met MendriX gaan we elke keer een stapje verder vooruit. Mijn ervaring met deze TMS-aanbieder is dat de mogelijkheden enorm zijn. Je kunt standaard al veel aanpassingen doen in het systeem, maar met de maatwerkmogelijkheden die Mendrix bied kun je het geheel naar eigen wens inrichten. Veel klanten vinden het bijvoorbeeld erg prettig om een vooraankondiging van levering te versturen per mail of via sms. Wij bieden deze oplossing met MendriX. Een goede service zit hem in de kleine dingen. Met name in goede communicatie. Op het moment van boeken, zien onze klanten direct het afgesproken tarief en de geplande laad en losmomenten terug in een orderbevestiging. Hiermee willen we het voor klanten zo inzichtelijk mogelijk maken. Helder dus!”

Helder Transport wil graag innovatief zijn. “Dan is het fijn als je een partner hebt zoals MendriX, die daarin meegaat. Wat wij doen, kan alleen als je een goede automatisering hebt. Mede dankzij MendriX kunnen wij zo’n explosieve groei doormaken.”

Wilt u net als Helder Transport in minder tijd meer betekenen voor uw klanten? Vul het contactformulier, en we nemen vrijblijvend contact met u op.

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen over MendriX TMS te beantwoorden.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over Helder Transport

Helder Transport is gespecialiseerd in het transporteren van palletgoederen wereldwijd waarbij de focus ligt op Europees wegtransport. Helder Transport biedt groupage en FTL oplossingen voor bedrijven. Hierin staan heldere communicatie en klantgerichtheid centraal. Voor meer informatie, bezoek de website van Helder Transport.

ICT & Logistiek in teken van Digital Supply Chains

Van 28 tot 30 november is MendriX weer aanwezig op de beurs ICT & Logistiek. Dit jaar staat deze beurs in teken van Digital Supply Chains. De technologie en automatisering wordt steeds belangrijker in de logistiek. Alles wat gedigitaliseerd kan worden, wordt gedigitaliseerd in de logistieke keten. Het thema van MendriX ‘MendriX doet het samen’, sluit hier mooi op aan. Met de nieuwste en uiterst koppelbare release MendriX TMS speelt MendriX in op de vraag: ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik zo efficiënt en snel mogelijk kan werken, tegen zo laag mogelijke kosten?’ Een bezoek aan ICT & Logistiek is een uitermate geschikt moment om met collega’s uit de branche samen te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen van MendriX. Bezoekers zijn van harte welkom op stand 03.C042, waar enthousiaste MendriX medewerkers uitkijken naar uw komst!

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden