“Een druk op de knop en de factuur is er”, aldus Johan Hellemons, directeur van Germanetti. Het bedrijf werkt sinds 2012 met het Transport Management Syteem van MendriX. “Sinds die tijd hebben we echte groei kunnen maken.”

Voorheen werkte de directeur van de Nederlandse tak van Germanetti nog in Excel, en werd de planning handmatig gedaan. Dat was een grote uitdaging voor het transportbedrijf, dat vandaag de dag met 150 trekkende eenheden klanten in hoofdzakelijk Italië en Tunesië bedient. Vanuit deze landen levert Germanetti weer kleding en schoenen aan winkels in Nederland.

Verdubbeling auto’s

Germanetti vervoert hoofdzakelijk confectie (kleding), maar ook chemische spullen, zoals vaten met olie. Ook haalt het bedrijf wijn uit Italië en pistache takken uit Tunesië. “Het aantal auto’s dat rondrijdt is ten opzichte van ruim zes jaar geleden ruim verdubbeld”, vertelt Hellemons.

Met het TMS (Transport Mangement Systeem) van MendriX heeft het bedrijf beter overzicht gekregen op de planning. “Mede daardoor zal het niet snel gebeuren dat we leeg rijden. We zien in een oogopslag wat er nog moet gebeuren. Zendingen die nog ingedeeld moeten worden, worden aangegeven met een kleurtje. Daardoor maken we echt winst met MendriX.”

Winstgevend

Hellemons licht toe op welke manier MendriX winstgevend is: “Vroeger kon het nog wel eens gebeuren dat er orders verloren gingen in het papierwerk. Die werden dan niet gefactureerd. Dat kwam wel eens voor in de chaos, dat er een printje verloren ging of dat iets niet in het dossier werd opgeschreven. Dat waren kostenposten van een paar duizend euro per jaar.”

Dankzij MendriX TMS kunnen de tarieven vast gezet worden. “Op het moment dat iemand vanuit Italië pallets naar Nederland boekt, worden de tarieven er automatisch aan gehangen. Ook dat was iets wat voorheen nog wel eens fout kon gaan.” Het handige aan MendriX TMS vindt hij ook dat je in de planning bepaalde opmerkingen kunt plaatsen bij orders. Dan ziet de chauffeur bijvoorbeeld bij een levering dat hij een half uurtje van tevoren moet bellen. Dat scheelt heel veel. Anders staat hij weer een half uur te wachten.”

Hellemons koos jaren geleden voor de samenwerking met MendriX, omdat het TMS “eenvoudig in gebruik is”. Nu zou hij niet meer zonder kunnen… Hij kan het ook collega’s transporteurs aanraden. “De stapels papierwerk zijn verdwenen, en de rust op de planning is teruggekeerd, ondanks de groei die we doormaken. Met MendriX kunnen we nog jaren vooruit.”

Over Germanetti

Germanetti is een transportbedrijf, dat vandaag de dag met 150 trekkende eenheden klanten in hoofdzakelijk Italië en Tunesië bedient. Vanuit deze landen levert Germanetti weer kleding en schoenen aan winkels in Nederland. Binnen Nederland heeft Germanetti wekelijks 25 tot 40 wagens op de weg. Johan Hellemons stuurt sinds 2004 de Nederlandse tak van Germanetti aan.

Lees meer: MendriX staat ook in de digitale folder Germanetti. 

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden