De klanten van Gering Meubeltransport hebben de wens om steeds meer papierloos te werken. Hieraan wil het transportbedrijf graag voldoen. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een TMS om de bedrijfsprocessen te automatiseren. Al snel kwamen zij uit bij MendriX.

Het is de bedoeling dat het transportbedrijf aan het einde van de zomer live is met MendriX TMS. Bas Keybek van Gering Meubeltransport kan niet wachten tot het zover is. Momenteel doet hij de planning nog in Excel. “We krijgen alles op papier binnen. Dat is een kwestie van invullen en papier opslaan, maar het kan natuurlijk gebeuren dat er papieren zoekraken.” Met MendriX TMS hoopt hij dat de planning overzichtelijker wordt.

Gering Meubeltransport

Hij is ervan overtuigd dat het Transport Management Systeem zal zorgen voor besparingen. Het belangrijkste voor Gering Meubeltransport is om de klanten nog beter dan nu al het geval is te bedienen. Mede daarom koos het bedrijf ook voor een samenwerking met MendriX. “We hebben met vier aanbieders om de tafel gezeten. De mogelijkheden die MendriX TMS biedt, onder andere op het gebied van facturatie en het feit dat het mogelijk is om in MendriX TMS in diverse lengtes te kunnen opleggen, gaven voor ons de doorslag.”

Track & trace

Het bedrijf werkt met meer dan 160 opleggers, die nu al met gps getraceerd kunnen worden. Na de eerst fase zal Gering Meubeltransport al snel de communicatie met de chauffeurs via MendriX Mobile laten verlopen. Dat zal een grote stap zijn in het papierloos werken. Dat MendriX in de toekomst ook met de opleggers kon koppelen was voor Gering Meubeltransport een bijkomend voordeel. Het transportbedrijf doet heel weinig in stukgoederen. Veel van wat vervoerd wordt, is gemakkelijk stapelbaar, zoals matrassen. Daardoor kan in etages geladen worden. “De meeste opleggers worden geladen bij de fabriek. We bedienen een vaste groep fabrieken binnen Europa”, aldus Keybek. Hij is erg te spreken over de samenwerking met MendriX: “Ze hebben duidelijk kennis van zaken.”

Over Gering Meubeltransport

Met een vijftigtal werknemers en 45 trekkende en 160 getrokken eenheden bedient Gering fabrikanten in heel Europa. Vanuit de vestiging in Landgraaf verzorgt het bedrijf vervoer van fabrikant naar detailhandel. Voor meer informatie, bezoek ook de website.

Wilt u ook papierloos werken?

Gering Meubeltransport heeft straks een papierloze en geautomatiseerde workflow. Wilt u dat ook? Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden, en samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw uitdagingen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden