Het was misschien niet perfect, maar daarvoor was het ook een try-out. De meeste genodigden waren het in ieder geval over een ding eens: hier willen we meer van! MendriX-klanten waren uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkeling van MendriX TMS en MendriX Mobile.

Met een selecte groep genodigden die allemaal kwamen opdagen, was de gebruikersbijeenkomst op gastlocatie bij BK Sneltransport in Beugen een groot succes. Eten, drinken, presentaties en een met stellingen gestimuleerde discussie, de avond was goed gevuld en vloog voorbij, waarna het prettig verder napraten was op de afsluitende borrel.

Een volle zaal bij de gebruikersbijeenkomst van MendriX op gastlocatie BK Sneltransport in Beugen

Met humor en de nodige zelfspot zijn de belangrijkste ontwikkelingen uit de roadmap 2019 getoond in diverse stadia van ontwikkeling. De ontwikkelingen kwamen rechtstreeks uit de development kelder van MendriX op de 7e verdieping in Maarssen. Hierdoor was nog niet alles af, was nog niet alles live te zien en ging er natuurlijk ook het één en ander mis. Herkenbaar, want zo gaat het nu eenmaal ook op de werkvloer. Het was dan ook geen perfecte voorbereide presentatie, maar vooral een bijeenkomst, waarbij gebruikers van elkaar konden leren! Over en weer konden vragen gesteld worden en werden wensen geuit richting MendriX. Vooral de eerste schermprints van de nieuwe Afspraak (Track & Trace ) module kon op enthousiasme rekenen.

De volgende quotes en verhalen illustreren de sfeer van de avond:
“Weinig dames maar wel een fantastische opkomst” , aldus consultant Roeland Bron van MendriX. “Voor dames moet je niet in de transport zijn!” werd er lachend gereageerd.


Roemaat: “We zijn hier geen nummer. Ze denken mee”


Thomas Kruip van A. Roemaat Transport vertelde over zijn ervaringen met MendriX en zijn doel voor de toekomst. “Op de ICT & Logistiek zagen we MendriX staan. We waren getriggerd door de mobiele app. We hebben toen een uitgebreid selectieproces gehad, waarbij we MendriX als een van vier partijen uitnodigden. We zijn een lange weg gegaan met MendriX. Duidelijk werd direct: we zijn hier geen nummer. Ze denken mee. Ze snappen wat wij bedoelen. Ze zijn ook niet te groot. We kunnen dus mee sparren en hebben invloed op de productontwikkeling. In 2017 gingen we live. Na een half jaar implementatie. Dat liep heel soepel.”

Van A tot Z
“In 2018 konden we pas echt kennismaken met MendriX. Dan ga je dingen proberen, loop je tegen dingen aan, en krijg je ook de eerste discussies met MendriX.” (Gelach vanuit het publiek. Herkenbaar, want MendriX zal nooit zomaar geven waar klanten om vragen…) “Dat hoort erbij”, zo vervolgde Kruip. “Zo kun je elkaar scherp houden. Dat vind ik het belangrijkste hier ook bij deze gebruikersbijeenkomst. Hier kunnen we van elkaar leren. Iedereen gebruikt MendriX op een andere manier. Er zijn vast dingen waar wij tegen aanlopen, waar ook andere gebruikers tegen aan lopen. Bij dat soort issues kunnen we misschien de kosten delen. Natuurlijk moet MendriX daarin ook investeren, zoals wij investeren in ons wagenpark en personeel. Verder ben ik overtuigd dat er misschien wel meer in het programma zit, waarvan wij zeggen: volgens mij gebruiken we het niet of gebruiken we het niet goed. Dan is het dus goed bij elkaar te kunnen kijken. Iedereen is ook bij ons van harte welkom om eens te kijken. Wij gebruiken alles, van A to Z”, aldus Kruip. “Daar wil ik zeker gebruik van maken!”, klonk er enthousiast van een van de toehoorders.

Platform
Over en weer werden verwachtingen gedeeld, waarbij duidelijk werd dat gebruikers vooral meer transparantie vanuit MendriX wensen, en het fijn vinden om samen het gesprek aan te gaan. Dat is iets wat Roeland Bron graag wou beloven. Het idee ontstond om wellicht een online platform te ontwikkelen, waarin gebruikers ideeën kunnen delen. Wanneer een bepaald idee voor ontwikkeling door meer partijen ondersteund wordt, zouden de eventuele ontwikkelkosten bij elkaar gelegd kunnen worden om daadwerkelijk een change te bewerkstelligen in MendriX TMS. “Een soort crowdfunding dus”, aldus Roeland Bron. “Dat is iets waar we zeker even over gaan sparren met de ontwikkelaars”, zei hij. “De gebruikersbijeenkomst is een eerste stapje in de goede richting om te laten zien wat wij voor jullie ontwikkelen. “Wij zijn er bij gebaat. Ik vind het een super idee. Roep het maar wat je ervan vindt en of je mee wilt doen.” Alle aanwezige gebruikers lieten weten daar interesse in te hebben.

Wordt vervolgd…
Een vervolg zal er dus zeker komen. Hoe wat en wanneer, daarover later meer…. Heeft dit – als (potentiële) gebruiker van MendriX – je interesse gewekt? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op. Vul het contactformulier in. Of bel even met je contactpersoon bij MendriX. We helpen je graag!

Bel mij terug

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden