Hij volgt geen conventies en is niet bang is om ‘raar’ over te komen. Daardoor lijkt hij vaak een beetje gek, maar het is juist een goed voorbeeld van out-of-the-box denken. Pieter Zwart van Coolblue blijkt voor veel FD Gazellen een inspiratiebron. Ook voor Mark van der Hijden van MendriX.

“Je op die manier gedragen inspireert. Het leven is kort. Je moet wel een beetje plezier voelen in je werk’, zegt Mark van der Hijden van MendriX, die in 2017 voor derde keer op rij er vandoor ging met een FD Gazelle Award.

Lees ook: MendriX alweer bekroond met FD Gazelle voor snelle groei

Mark van der Hijden bij de FD Gazellen uitreikingToneelstukjes
Om succes te oogsten, moet je je als ondernemer soms ook een beetje onorthodox opstellen, vindt Van der Hijden. Hij past dat principe zelf ook regelmatig toe. “Ik speel bijvoorbeeld wel toneelstukjes tijdens het toespreken van mensen op een beurs of tijdens een event. Inclusief pijnlijke pauzes om een punt te maken. De reacties zijn vrijwel altijd positief. Omdat het fris en anders is. Als ondernemer maak je daarnaast wel eens mee dat een klant bang is dat iets veel geld gaat kosten. Die geeft dat misschien niet direct aan. Dan ben ik ze graag voor. Op zo’n moment zie je aan hun lichaamstaal dat ze opluchting voelen. Vervolgens zeg ik: “Ik kan je geruststellen, want het gaat je inderdaad veel geld kosten.” Daarna volgt de dialoog waarom dat iets goeds is. Dit leidt altijd tot ontspanning bij prospects én bij mij.”

Lees meer op FD.nl: Gazellen laten zich inspireren door Pieter Zwart

Geïnspireerd?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen over MendriX TMS Software te beantwoorden.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over de FD Gazellen

De FD Gazellen Awards – een initiatief van Het Financieel Dagblad – werden dit jaar voor de 14e keer toegekend aan Nederlandse bedrijven die een onafgebroken omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar hebben laten zien. Daarnaast gelden er een aantal andere criteria, waaronder financiële gezondheid en winstgevendheid, waaraan MendriX ruimschoots voldoet.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden