De boel de boel laten en emigreren naar een zonnig oord. Dat is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen, Wim Bonewald, eigenaar van FDS Logistics maakt het waar. “Ook wel een klein beetje dankzij MendriX”, zegt Bonewald met een knipoog. “MendriX heeft ons vanaf het begin ontzorgd.”

Voor hem is het vooral het gebruiksgemak, dat MendriX zo aantrekkelijk maakt, en waarom hij 13 jaar geleden besloot om MendriX TMS te implementeren. Bonewald vervolgt: “Het bespaart tijd en geld. Vooral in de postzegels, vanwege digitale facturering.” MendriX heeft er bij ons bovendien voor gezorgd dat medewerkers niet continu aan de telefoon hoeven te zitten met klanten. Alles gebeurt nu online.”

Digitale facturering

De eigenaar van het transportbedrijf zegt dat MendriX destijds al voorop liep en waren ze daardoor een van de eerste bedrijven waren die digitaal factureerden. “Eigenlijk al voordat het wettelijk goedgekeurd was door de belastingdienst.” De eigenaar meent dat het noodzakelijk is om voorop te blijven lopen. De logistiek dienstverlener bestaat inmiddels 20 jaar. In die tijd is het bedrijf gestaag gegroeid. “Altijd zijn we stabiel gebleven. Zelfs in de crisistijd hadden we geen gedwongen ontslagen.”

Kwaliteit TMS Software

Zelf denkt hij dat dit met name komt door het feit dat hoffelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan bij FDS Logistics. “Ook MendriX draagt eraan bij dat die kwaliteit goed blijft. Mensen willen wel betalen voor kwaliteit”, aldus Bonewald. “Bij ons krijgen ze die, doordat we flexibel zijn en 24/7 bereikbaar. We nemen direct contact op, als er eens iets fout is. Alles is netjes geregeld. De chauffeurs zien er netjes uit, worden ook netjes volgens de cao betaald. Kortom: alles is naar behoren. Daarmee weten wij ons te onderscheiden.”

Lees ook: Swijnenburg professionaliseert dienstverlening met MendriX en Rietveld

Deelmarkten

Ondanks dat hij straks emigreert naar de Canarische eilanden, waar hij straks met zijn vrouw Carin Café Bar De Brabander zal runnen, blijft hij betrokken bij zijn eigen bedrijf. Hij vertelt hoe FDS Logistics bijna 20 jaar geleden begon in de luchtvracht. “Toen de luchtvracht na 09/11 inklapte, hebben we ons uit noodzaak gericht op distributie, pallets en pakketten.” Nu is het heel divers: van pakketten tot distributie. “Van iedere deelmarkt pakken we een stukje.” Inmiddels werkt het bedrijf met subcontractors en eigen wagens, en bedient het bedrijf 300 klanten. Gemiddeld verwerkt FDS Logistics 150 tot 200 orders per dag.”

iPad met MendriX TMS

In alle jaren die Bonewald met MendriX samen heeft gewerkt, heeft hij veel meegemaakt. Hij vertelt: “Jaren geleden had ik met het WK door de eindstand van de finale te raden een iPad gewonnen. Dat was echt geweldig. Die iPad gebruik ik nog steeds, en zal straks mee emigreren naar Spanje.”

Succeswensen!

MendriX wenst Wim en Carin heel veel succes in Spanje, en hoopt dat zij, weliswaar nu vanaf de zijlijn, toch nog jaren plezierig met MendriX zullen blijven werken.

Over FDS Logistics

FDS Logistics is actief in diverse deelmarkten. Van luchtvracht tot internationaal, distributie en pakketten. Het bedrijf bedient ruim 300 klanten met eigen wagens en subcontractors. Per dag verwerkt FDS Logistics gemiddeld 150 tot 200 opdrachten.

Wilt u ook uw droom waarmaken met MendriX?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden, en samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw uitdagingen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden