CargoTrans Internationaal Sneltransport, een van de gebruikers van KAS van het eerste uur, is een begrip op en rondom Amsterdam Airport Schiphol. Zij hebben jarenlange expertise als het gaat om internationaal sneltransport en werken sinds kort met MendriX Economy, dé opvolger van KAS.

Overdonderd en verwonderd tegelijk

Patrick Lipplaa, directeur CargoTrans vertelt: “Na installatie van MendriX Economy was ik vooral overdonderd. Overdonderd door de complexiteit, maar tegelijkertijd verwonderd door de vele mogelijkheden. Wat ik vooral miste bij KAS was de mogelijkheid digitaal te factureren en CMR en vrachtbrieven te printen. MendriX Economy heeft dat (en meer) wel, één van de redenen om over te stappen.”

Als zeer tevreden en verstokte KAS-gebruiker stond Patrick echter niet te springen om de overstap naar MendriX Economy te maken. Na een aantal gesprekken met Hans (accountmanager en bij MendriX) groeide de bereidheid om Economy te gaan testen en MendriX feedback te geven over de vervanger van KAS. “Het wegwijs worden in een totaal ander pakket en het feit dat je als jarenlange gebruiker automatisch blijft vergelijken heeft de transfusie bemoeilijkt, maar het werkt en zoals gezegd: de mogelijkheden met Economy zijn enorm!”

Plannen, facturen en naslagwerk

Voor de heer Lipplaa geldt dat hij geen gebruik maakt van de planfunctionaliteit in MendriX, maar het vooral inzet als facturatiepakket en als naslagwerk. “Ik werk zonder personeel, dus na het rijden kruip ik zelf achter de laptop om de werkzaamheden te verwerken. Dat gaat goed! Ik mis nog de mogelijkheid zelf aan te kunnen geven of de routeberekening op de standplaats of het laadadres start en ben nog niet thuis in de mogelijkheden van Bing maps, maar met zo’n enthousiaste verkoper als Hans aan mijn zijde komt dit metertijd ongetwijfeld goed.”

De overstap van KAS naar MendriX Economy is soepel verlopen, maar zoals met alles dat nieuw is: het is wennen. “Het aanmaken van een product, de bijbehorende koppelingen zoeken – het duurt allemaal wat langer dan toen ik het in KAS deed en precies wist waar ik moest zoeken en klikken.”, aldus Patrick.  MendriX is blij en trots CargoTrans tot één van haar eerste Economy-gebruikers te mogen rekenen en blijft hem uiteraard ondersteunen waar mogelijk in zijn zoektocht binnen het uitgebreide pakket speciaal voor de kleinere koerier.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden