Distributie

Beheer alle logistieke processen met MendriX TMS

Zet jouw TMS in de hoogste versnelling

Ontwikkeld voor (fijnmazige) distributie, groupage en koeriers.

Ondernemers die de data vanuit hun TMS goed op orde hebben maken betere rendementen dan hun concurrenten.

MendriX is 20 jaar geleden gestart met de ontwikkeling van software voor koeriers en (fijnmazige) distributie en groupage. Onze ervaring en doorontwikkeling hebben geleid tot het hoogwaardige product dat MendriX TMS vandaag de dag is. Gespecialiseerd in het proces van orderinvoer tot facturatie met modules om jouw klanten maximale meerwaarde te bieden. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat MendriX is uitgegroeid tot dé expert in groupage, distributie en last mile voor B2B en B2C. Belangrijker: referenten zullen dit bevestigen.

Voorbeelden van optimalisaties die jouw processen ondersteunen

 • Automatisch plannen
 • De klant zelf aflevertijden laten kiezen
 • Direct communiceren van aflevertijden
 • Online aansturen van chauffeurs
 • Mogelijkheid tot koppeling met ERP, WMS en/of webshop(s)
 • Verhogen van de omzet: meer orders en snellere verwerking tot facturatie
 • Verhogen van de marge: optimaliseren en automatiseren van processen die leiden tot kostenbesparing
 • Optimalisatie van de keten: sturen op data en cijfers om de samenwerking met externe partijen te stroomlijnen

Zij gingen u voor

Sinds februari 2009 werken wij met MendriX. In eerste instantie hebben wij dit een jaar daarvoor aangeschaft, maar er nog niets mee gedaan in verband met tijdgebrek. Hierna heeft MendriX ons weten te overtuigen dat zij een grote toegevoegde waarde is voor ons bedrijf. De kosten- en tijdsbesparing die MendriX nu voor ons bedrijf oplevert is enorm, zowel op de afdeling planning als op de afdeling administratie. Wij merken tevens bij de verkoopactiviteiten dat MendriX doorslaggevend kan zijn voor eventuele nieuwe klanten die gecharmeerd zijn van aanmelden via de webportal.

Carin Thissen - Directeur

Als koeriers- of transportbedrijf kun je eigenlijk niet zonder een goed planpakket. MendriX is een van de meest betaalbare en up-to-date pakketten voor deze branche.

Peer de Rijke - Directeur

De snelheid en zorgvuldigheid waarmee we ondersteund worden is werkelijk fenomenaal en onvergelijkbaar met welke leverancier dan ook. Ze staan tevens open voor relatief onbekende technieken in de sneltransportbranche.

Hans Erik Ouwehand - Directeur
MendriX micodo

‘Het is een mooi en stabiel programma, dat nooit uitvalt. Je hebt op elk moment een gewenst totaaloverzicht. Het is een uitgebreid pakket, waaruit je alleen de modules kiest die je nodig hebt. De supportafdeling reageert snel, je hebt je eigen consulent en dus korte lijnen. Wij vertrouwen volledig op het programma, zonder MendriX kunnen we wel thuisblijven.’

Martijn Ebben

MendriX TMS zorgde voor een wereld van verschil bij ons. Het werd niet alleen rustiger, maar ook veel overzichtelijker wat leidde tot minder stress en fouten bij mijn mensen. MendriX zorgt voor grip op en inzicht in het werkproces, wat ons in staat stelt ons te onderscheiden van andere dienstverleners.

Jos Das - Directeur

Wij zijn lang geleden overgestapt naar het marktleidende planpakket MendriX. Ons is altijd de betrouwbaarheid en kwaliteit geboden die wij nodig hebben. Het pakket kan op alle vlakken meegroeien, of je nu een klein bedrijf bent of een bedrijf van onze grootte.

Jeroen den Uijl - Directeur

Na een jaartje er tegenaan hikken, hebben wij besloten om over te stappen naar Mendrix. Het oude planprogramma leek te doen wat het moest doen. Maar eenmaal op MendriX draaiend willen wij absoluut niet meer anders. Wij kunnen echt niet meer zonder alle handige functies die in dit programma zijn ingebakken. Hier geldt echt: gemak dient de mens.

Klaas Bosma - Directeur

We gebruiken MendriX voor onze distributie- en expeditiewerkzaamheden en reeds sinds 1996 voor onze sneltransport activiteiten. Het pakket groeit soepel mee met onze nieuwe wensen voor groot transport. Het maakt ons nog efficiënter en dat is van belang, zeker voor een groot bedrijf als dat van ons.

Tromp - Directeur

Sinds het gebruik van Mendrix hebben we direct overzicht op onze nieuwe en lopende zendingen, afleveringen en facturatie. Ook onze klanten zijn zeer te spreken over de weborder faciliteiten. Een goed pakket om mee te werken!

Marcel Hilbers - Directeur

Medio 2007 hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende TMS-pakketten die op de Nederlandse markt aanwezig waren. Van de vier leveranciers die op onze shortlist stonden, kwam MendriX als winnaar uit de bus. Het modulair opgebouwde pakket voldeed, mede door de prima integratie met ons boekhoudkundige programma, namelijk aan alle eisen die wij stelden aan een TMS. Begin 2008 zijn wij live gegaan en dit is door de goede ondersteuning zonder problemen verlopen. Hetgeen voor een ingrijpende software-implementatie als deze een prestatie van formaat is. SDX is de laatste jaren flink gegroeid en dit is ook het geval met MendriX. MendriX blijft doorontwikkelen en houdt rekening met de veranderingen waaraan de koeriersbranche onderhevig is.

Martijn Nieuwenhuis - Directeur

Dankzij MendriX hebben we er geen omkijken meer naar. We kunnen door MendriX TMS met dezelfde bezetting veel meer omzet aan.

Bart Rulkens - Directeur

Door de groei van de FRL Distributie binnen FRL Group in de afgelopen jaren en de ontwikkelingen op de markt moesten wij ons gaan professionaliseren. Waar voorheen veel handmatige handelingen op het gebied van orders boeken en orders factureren plaatsvonden heeft MendriX dit volledig overgenomen. Wij werken sinds oktober 2011 werken met MendriX met als resultaat is dat wij de kwaliteit van aflevering en de klanttevredenheid hebben kunnen verhogen.

Klaas Halma - Manager Distributie

Bij ons begint alles met ICT. Ik kan geen andere TMS-systemen bedenken die zo volledig zijn.

Rogier Wils - Operationeel Manager

Wij zijn super blij met Mendrix, het bespaart ons echt heel veel tijd. Belangrijkste is dat onze klanten er minstens zo blij mee zijn. Het geeft je bedrijf toch een professionelere uitstraling als je systeem geheel geautomatiseerd is. Zonder veel toestanden kun je je klanten wat extra service bieden en daar gaat het in dit vak uiteindelijk om. We zijn nog in opbouwende fase met de weborders bezig maar van onze klanten die het gebruiken horen we alleen maar positieve geluiden.

Bob Kortekaas - Directeur
Pigeon Express Couriers B.V.

MendriX TMS is onovertrefbaar professioneel in opzet en functioneren. De communicatie en de snelheid in handelen zijn zeldzaam effectief. Ons veeleisende personeel wil nimmer meer iets anders en wij als directie kunnen nu toekomstgerichte keuzes maken.

Rene Nijenbrinks - Directeur

Wat krijg je als je kiest voor MendriX TMS of Mobile?

 • Een bewezen TMS die ontzorgt
 • Een uitstekend georganiseerd servicelevel in de ondersteuning
 • Een maatwerkinrichting binnen een generieke oplossing die wij continu doorontwikkelen
 • Hyperintegratie tussen native software, modules en koppelingen (die automatisering mogelijk maken)
 • Professionalisering van jouw organisatie
 • Een verhoogd serviceniveau voor je klanten
 • Een goede prijs-kwaliteitverhouding

Samen kijken naar de bedrijfsprocessen, vaststellen waar je organisatie nu staat en waar je groeiambities liggen. Dit doen wij door met jou te bepalen op welke groeiassen er winst te behalen valt.

MendriX groeikubus

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden