BMD Transportservice besteedde de administratie voorheen uit. Die administratie kan Bert van Maurik van BMD Transportservice dankzij MendriX nu zelf doen. “Dat scheelt dus sowieso al één fte op de administratie.”

Van Maurik vertelt dat BMD Transportservice op zoek ging naar een automatiseringsoplossing, omdat ze voor hun klanten track en trace nodig hadden, plus een plansysteem. “Dat deden we allemaal handmatig. Je kunt je voorstellen dat we hier veel tijdwinst mee behalen”, aldus Van Maurik. “Bovendien zijn de klanten veel meer tevreden dan voorheen.”

Minder telefoontjes… door Transport Management Systeem

Ook in de backoffice wordt er bespaard. Dankzij de track en trace functionaliteit in het Transport Management Systeem van MendriX kunnen we onze klanten vooraf informeren over hun levering. Zo krijgen we veel minder telefoontjes binnen. Ze kunnen nu alles online vinden bij ons, 24 uur per dag, 7 dagen per week.” BMD Transportservice is druk bezig om die functionaliteit nog uit te breiden met behulp van MendriX.

Lees ook: Lemmens Transport wil toe naar multi-administratietool met MendriX

Track en trace

“Wat wij uiteindelijk willen, is dat klanten op de track en trace link klikken, om vervolgens te kunnen aangeven of ze thuis zijn of niet, en ook wanneer ze de zending willen ontvangen.” Aangezien de grotere concullega’s deze functionaliteit ook bieden, is het volgens Van Maurik noodzakelijk om dat zelf ook te kunnen leveren. Bovendien meent hij dat dan het aantal ‘tweede leveringen’ dat nu nog op 10% staat, daardoor naar beneden zal gaan. Zijn doel is om uiteindelijk op 99,5% van alle zendingen bij de 1e aanbieding te kunnen afleveren, met een halve procent speling, alleen voor die gevallen dat toch door omstandigheden iemand niet thuis is.

Pluim voor MendriX TMS

BMD Transport Service gebruikt MendriX TMS

Oorspronkelijk ging BMD Transportservice op zoek naar een track en trace oplossing om juist die ‘tweede leveringen’ terug te dringen. Dankzij MendriX TMS wist het bedrijf het aantal ‘tweede leveringen’ al te verminderen met vijf procent, waardoor het bedrijf nu op 90% zit. Over de samenwerking met MendriX is Van Maurik bijzonder te spreken. “Super!” zegt hij vol enthousiasme. “Daar ben ik heel eerlijk in. Als het niet goed zou zijn, zou ik ook direct aan de telefoon hangen. Daarom vind ik ook wel eens dat het mag gezegd worden als het positief is. In dit geval verdienen de mensen van MendriX echt een pluim.”

Over BMD Transportservice

BMD Transportservice is gespecialiseerd in koeriersdiensten en (inter)nationaal wegtransport. De logistiek dienstverlener verzorgt met 10 tot 25 auto’s distributie binnen Nederland en België. Wat BMD Transportservice vervoert varieert: van pallets, dranken en voedingsstoffen tot fietsen, auto-onderdelen en matrassen. Voor een klant uit China verzorgt BMD daarnaast de op- en overslag. Voor meer informatie, ga naar de website van BMD Transportservice.

Wilt u ook winst boeken met de TMS Software van MendriX?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden, en samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw uitdagingen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden