De prijs van dieselolie is in januari met 4,5% gestegen. Vanaf begin november is de prijs zelfs met circa 17% gestegen. De verwachting is dat de dieselprijzen de komende tijd blijven stijgen. Maar wist u dat u met MendriX ondanks de stijging van de dieselprijzen uw brandstofkosten kunt laten dalen?

U kunt het dieselverbruik natuurlijk aanpakken door eenvoudige maatregelen te nemen. Door bijvoorbeeld banden met een lage rolweerstand te monteren en de chauffeur te helpen zuiniger te rijden kan een brandstofbesparing worden gerealiseerd tot wel 10%.

Maar wat zijn uw mogelijkheden als u deze maatregelen al genomen heeft?

Met MendriX is het mogelijk om de benodigde kilometers en chauffeursuren van uw ritten nauwkeurig door te rekenen en routes te optimaliseren. Met een goede voorcalculatie rekent u eenvoudig de te verwachten kosten per rit uit. Op basis van laad- en losadressen wordt de route met de minste kilometers en uren bepaald. Daarbij wordt natuurlijk volledig rekening gehouden met de door uw klanten aangegeven gewenste tijdvensters.

De nacalculatie geeft u inzicht in de werkelijke kosten. Op basis van het vergelijk van de uitkomsten vooraf en achteraf krijgt u mogelijkheden uw marges te vergroten en het brandstofverbruik te reduceren.

Omdat MendriX het kaartmateriaal van PTV (dat ook de leverancier is van de TLN Routeplanner) volledig heeft geïntegreerd in de plansoftware weet u dat gerekend wordt met de juiste gegevens. En met gereedschappen die geschikt zijn voor transportbedrijven. Zo rijdt u met een vrachtauto immers niet dezelfde route als wanneer u met een bestelauto zou rijden, en is de gemiddelde snelheid van een vrachtauto nu eenmaal lager dan van een bestelbus.

En gaat u de grens over? Vanzelfsprekend rekenen we dan ook gelijk even de tolkosten voor u uit.

U weet dus altijd dat uw chauffeurs op pad gaan op de meest optimale route. En dat zij geen kilometer te veel rijden.

Meer weten? Neem contact!

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden