MendriX wel, en u dus straks – waar het de MendriX software betreft – ook. Voor 1 mei plant MendriX AVG Compliant te zijn. Wat dat is, hoe MendriX u helpt met de MendriX software en wat dat voor u betekent, leest u hier.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG brengt nieuwe verplichtingen met zich mee. Zo moeten u en wij als organisaties onze gegevens goed op orde hebben. Hierbij is het een kwestie van goed nadenken over hoe mensen geïnformeerd worden over wat er gebeurt met hun persoonlijke gegevens. In het kader van deze wet moet een eventueel data-lek altijd gemeld worden, en wordt er voor gezorgd dat er uiteindelijk dus zorgvuldiger met persoonlijke gegevens van bedrijven en personen wordt omgegaan.

Wat houdt dit voor u in?

Joost Tel van MendriX houdt zich hier al enige tijd mee bezig en heeft een en ander voor u uitgezocht. Hij kan helder uitleggen wat het in de praktijk voor u betekent: “Vanaf 25 mei gaat in Nederland de AVG getoetst worden. Alle bedrijven in Nederland moeten na deze datum een goed antwoord hebben als controleurs vragen hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Is daar geen goed plan voor, maar worden wel degelijk persoonsgegevens verwerkt, dan kunnen forse boetes worden opgelegd.”

MendriX is er klaar voor… U ook?

Dat wij als bedrijf klaar zijn voor de controleurs is volgens Joost duidelijk. “Logisch, want bij MendriX verwerken we nauwelijks persoonsinformatie. U daarentegen – als klanten van MendriX – veel meer, onder andere met behulp van de MendriX-software.”
Consultants van MendriX kunnen u desgevraagd op het gebied van MendriX TMS helpen om AVG compliant te worden. Zij vertellen u graag waar de haken en ogen zitten als het om onze Transport Management Software gaat, en hoe u het pakket zo kunt instellen dat u de controleurs kunt laten zien dat u wel persoonsgegevens verwerkt, maar dat die bij u veilig zijn.’

Joost Tel vervolgt: “Onze consultants kunnen u ondersteunen bij het omschrijven van de MendriX onderdelen in de verwerkingsovereenkomst en het registreren van verwerkingsactiviteiten. We hebben al een aantal standaard-alinea’s die u kunt nemen als uitgangspunt, en waarmee u aangaande de MendriX-software stappen kunt zetten om AVG Compliant te worden.”

Verwerkersovereenkomst

Hij benadrukt daarbij dat het maken van deze documenten vanzelfsprekend wel uw eigen verantwoordelijkheid blijft. “U verwerkt persoonsgegevens, maar dat doet u vast niet alleen in MendriX. Voor alle andere onderdelen moet u er uiteraard ook voor zorgen dat u voldoet aan de AVG-wetgeving.”

“Doordat u MendriX gebruikt, is dat deel van uw AVG-verantwoording wel geborgd – wij zijn al meer dan een jaar bezig om te zorgen dat onze software u niet in problemen gaat brengen op AVG-gebied. En met hulp van onze consultants kunt u ervoor zorgen dat bij een controle geen problemen ontstaan.”

MendriX timmert al lang aan de weg

Wist u dat MendriX al in 2016 bezig was om AVG Compliant te worden? Dat slotje dat aan uw browser in MendriX TMS is toegevoegd, zit er bijvoorbeeld niet voor niets. Allemaal toen al ingevoerd met het oog op de toekomst, en met het oog op deze wet. De veiligheid van uw gegevens binnen MendriX TMS, is iets wat wij belangrijk vinden.

Voor wie en waarom?

De AVG-wetgeving geldt voor iedereen, en de wet vervangt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Het is een in Europees verband bepaalde wet, die in het Engels bekend staat onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). De wet moet ervoor zorgen dat met name bedrijven en organisaties hun verantwoordelijkheid nemen als het aankomt op de privacy van zowel klanten als medewerkers.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u hierover nog vragen of opmerkingen? We lopen er graag met u doorheen. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden Samen komen we er wel.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden