Heeft u het al gelezen? MendriX klant Dambacher Transport Services stond in de laatste uitgave van Transport & Logistiek. Het artikel maken we graag voor u beschikbaar om te delen, om te printen (zie hieronder een link naar pdf) of om gewoon te lezen. Laat u inspireren…

Het aantal orders dat Dambacher Transport Services (DTS) te verwerken krijgt, is in twee jaar tijd met 160 procent gestegen. Om verder te kunnen groeien werd het volgens de directie tijd om te automatiseren. De keuze viel daarbij op MendriX TMS.

 

Hier leest u in pdf: 
het artikel in Transport en Logistiek over Dambacher Transport Services

 

Dambacher Transport Services (DTS) in Eindhoven is een nationaal en internationaal opererend transport en koeriersbedrijf met 32 medewerkers. Directeur/eigenaar Alexander Dambacher startte DTS in 2007 als een eenmanszaak en begon destijds met één auto. Zo’n tien jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig logistiek dienstverlener met een wagenpark van 24 voertuigen, waarvan vijftien vrachtwagens. Op basis van omzet en grootte van het wagenpark, maakt het bedrijf momenteel een groei door van 30 tot 35 procent per jaar. Dambacher constateerde dat met de groei van het aantal orders ook de druk op de kantoormedewerkers toenam.

“Ik zag daarnaast ook veel dingen dubbel gebeuren. Iemand vult informatie in, iemand anders neemt dat over en moet het ook weer invoeren. Hierdoor liep de werkdruk op en liepen mensen op hun tenen. Dit moest stoppen”, vond hij.

DTS trekkende eenheden

Toegevoegde waarde

Dambacher kende account manager Bas Hamans van MendriX nog van vroeger. “Bas belde precies op het juiste moment. Op zijn aanraden heb ik me verdiept in MendriX TMS. Toevallig had ik in het verleden al eens kennisgemaakt met een vervoerder waar MendriX ook geïmplementeerd is en ik kon mij herinneren dat ik daarvan zeer onder de indruk was”, aldus Dambacher. “De realtime statusupdates van orders, zelfs tot vijf minuten voor levering en indien gewenst met foto van de chauffeur en kenteken erbij, dat wilde ik ook wel.” Na één blik op de klantenportefeuille van MendriX was hij overtuigd. MendriX is immers softwareleverancier voor met name transport- en koeriersbedrijven. “Als zoveel vervoerders al met MendriX werken, kan ik me niet voorstellen dat MendriX niet van toegevoegde waarde voor ons zou zijn.”

Kennis centraliseren

De transporteur, die nu nog in Excel plant, wil met MendriX de kennis centraliseren. Dambacher: “Momenteel zit alle informatie verdeeld bij mij en de planners. Zodra iemand dan wegvalt, dan ben je een deel van die info kwijt. Met MendriX zorgen we ervoor dat iedereen straks in MendriX TMS de beschikking heeft over die kennis.” DTS begint over anderhalf tot twee maanden aan de implementatie, en hoopt dan ook snel live te kunnen gaan. “Dat zal in het begin wel even wat moeite kosten”, verwacht Dambacher, “Maar uiteindelijk wordt het alleen maar beter.”

Koppelingen

In de toekomst overweegt Dambacher MendriX ook te koppelen aan GPS Buddy en aan het eigen ERP-systeem van een grote klant zodat orders direct in MendriX geschoten kunnen worden. Bij DTS kijken vooral de medewerkers in het backoffice uit naar de implementatie. “Zij zullen straks veel minder handelingen hoeven te verrichten”, zegt Dambacher. Hij is ervan overtuigd dat ze straks tijdwinst zullen boeken met onder andere live gebeurtenissen, route optimalisatie, kpi’s, voertuigvolgsystemen, urenregistratie en automatische facturatie na een melding via de MendriX-app. “Reken maar dat we dan grote stappen gaan maken: we kunnen dan verder groeien, zonder uitbreiding van personeel.”

 

Wilt u ook stappen maken met MendriX?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen, geheel vrijblijvend, telefonisch contact met u op om al uw vragen te beantwoorden, en samen met u op zoek te gaan naar een oplossing voor uw uitdagingen.

  • Voer een 10-cijferig telefoonnummer in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download MendriX Brochures

Meer weten over MendriX? Vul je naam + email in en download direct onze brochures.

Dank je wel! Je kan nu de brochures downloaden